Rusų teismai skyrė laisvės atėmimo bausmes dešimtims žmonių, norėjusių pagerbti A. Navalną | kl.lt

RUSŲ TEISMAI SKYRĖ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMES DEŠIMTIMS ŽMONIŲ, NORĖJUSIŲ PAGERBTI A. NAVALNĄ

  • 15

Rusijos teismai skyrė trumpalaikes laisvės atėmimo bausmes dešimtims Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno atminimo mitinguose sulaikytų asmenų, rodo oficialūs teismų pranešimai.

Vien Sankt Peterburge nuteisti 154 asmenys.

Šeštadienį ir sekmadienį miesto teismų tarnybos paskelbtose nutartyse nurodyta, kad 154 asmenims už griežtų Rusijos įstatymų, nukreiptų prieš protestus, pažeidimą skirta iki 14 dienų laisvės atėmimo bausmė.

Teisių gynimo grupės ir nepriklausomos žiniasklaidos priemonės pranešė apie keletą panašių nuosprendžių kituose šalies miestuose.

47 metų A. Navalnas mirė penktadienį vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur buvo nuteistas kalėti 19 metų pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Savaitgalį policija dešimtyse miestų sulaikė šimtus rusų, atėjusių padėti gėlių ir uždegti žvakučių jo garbei prie paminklų Stalino laikų represijų aukoms atminti.

Antikremliškos demonstracijos ar vieši pasipriešinimo režimui pareiškimai Rusijoje yra neteisėti pagal griežtas karinės cenzūros taisykles ir įstatymus, draudžiančius rengti nesankcionuotus mitingus.

Savaitgalį policija ir civiliais drabužiais vilkintys vyrai patruliavo dešimtyse Rusijos miestų, kur žmonės buvo susirinkę pagerbti A. Navalno atminimo.

Buvo keli pranešimai apie tai, kad jie naktį vis pašalindavo žmonių paliktas gėles ir žvakutes.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip ant tilto šalia Kremliaus, kur 2015 metais buvo nužudytas kitas pagrindinis Vladimiras Putino kritikas Borisas Nemcovas, vyrai su gobtuvais rinko gėles į šiukšlių maišus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nuomonė

Reikia jiems ne arešto duoti, o nagaikų per pliką subinę. Viešai, su transliacija per televiziją.

Tu ne pensininkė

o rusofašistinė kalė ir kaip visi šio rusofašistinio režimo atstovai bei jo pakalikai esi pataloginė melagė ir dezinformatorė.....

Pensininkė

Pamenu kaip vyko Cikanakos vyro teismas per baltarusu 1 programa rodė Rodė kaip tas banditas jos viras per ta triukšma buvo su mafijozais plėšė verslininkus ir taip žmones Vyko bila kur kokia 45 metu moteris pasakojo kaip važiavo atostogu i pajuri tai ta cikanovskos vyro banditai sustabde visiem liepė išlipti iš mašinos atėmė pinigus o jos tevukas senelis puole ginti tai buvo smarkiai sunuštas ir po 2men mirė tai tos išperos banditas su jos pagelba tapo kovotoju bet nieko nepešė buvo jie visi susemti ir pas ji rado didele suma pinigu o už tai gavo 18 metu Dabar bandito boba tupi po nausėdos ir gabrio sparneliu ir vaidina kovotojaTai bandito boba reikalinga nausėdai kad matyt už tai kažka tai gauna š jankiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS