Rygoje sulaikytas lietuvis: prekybos centre šlapinosi ir šlovino Rusiją | kl.lt

RYGOJE SULAIKYTAS LIETUVIS: PREKYBOS CENTRE ŠLAPINOSI IR ŠLOVINO RUSIJĄ

  • 42

Latvijos valstybinė policija šeštadienį sulaikė 1984 metais gimusį Lietuvos pilietį, kuris šlapinosi ir šlovino Rusijos karo nusikaltimus viename iš Rygos prekybos centrų, pranešė naujienų agentūra LETA.

Apie 14.14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku apsaugos darbuotojai pastebėjo prekybos centro koridoriuje šlapinantis vyrą, todėl jis administracine tvarka buvo sulaikytas. Į įvykio vietą buvo iškviesta policija.

Nustatyta, kad vyras yra 1984 metais gimęs Lietuvos pilietis. Anksčiau jis jau kartą buvo sulaikytas policijos už administracinį nusižengimą – už konflikto sukėlimą lėktuve skrydžio metu.

Nusikaltėlis tapo agresyvus, reiškė nepasitenkinimą policijos darbu, grasino ir šlovino Rusijos karo nusikaltimus bei rusų prezidentą Vladimirą Putiną ir išreiškė pageidavimą, kad į Latviją atvyktų Rusijos kariuomenė ir „įvestų tvarką“.

Atsižvelgiant į vyro pasisakymus, jis buvo sulaikytas baudžiamąja tvarka ir nuvežtas į Valstybinės policijos Rygos rytų skyrių.

Dėl šio įvykio iškelta baudžiamoji byla, o už tokius veiksmus įstatymas Latvijoje numato laisvės atėmimą iki penkerių metų, laikiną laisvės atėmimą, probacijos priežiūrą, viešuosius darbus arba baudą.

Sulaikytas vyras šiuo metu laikomas izoliatoriuje.

Rusijos karo nusikaltimų pateisinimas ir šlovinimas Latvijoje laikoma sunkiu nusikaltimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Pagarba

tam lietuviui

Anonimas

Kas per antraste??? Ne lietuvis - o rusas, tik Lietuvos pilietis. Atimti is jo lietuviska pasa ir i Rusija...

> M

matijosaitis kaip šuniukas kuris vis apsišlapina pamatęs šeimininką, putiną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS