Rygos centrinės stoties kavinėje įgriuvo lubos | kl.lt

RYGOS CENTRINĖS STOTIES KAVINĖJE ĮGRIUVO LUBOS

Rygos centrinės stoties tunelyje veikiančioje kavinėje ketvirtadienį įgriuvo lubos, iš pastato evakuota apie 100 žmonių, pranešė ugniagesiai gelbėtojai.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba naujienų agentūrai BNS nurodė, kad pranešimas apie incidentą gautas 14 val. 22 minutės.

Pareigūnų duomenimis, po šio incidento kavinėje „Sala“ medikų pagalbos prireikė vienam žmogui.

Įvykio vieta buvo uždaryta, joje dirba atitinkamų tarnybų pareigūnai.

Griūties faktą patvirtino stoties pastatų kompleksą valdančios bendrovės „Linstow“ atstovai ir pridūrė, kad paprašys išsamesnės informacijos apie incidentą ir jo priežastis iš pastato savininko – Latvijos geležinkelių bendrovės.

Pasak pareigūnų, pirminiai vertinimai rodo, kad lubos įgriuvo sunkiajai statybų technikai važiuojant virš paslėptos ir jokiuose planuose nepažymėtos ventiliacijos šachtos arba panašaus įrenginio.

Europinės vėžės geležinkelį „Rail Baltica“ statančios ir su tuo susijusius darbus Rygos stotyje vykdančios bendrovės atstovas „BeReRix“ Joelis Silva (Džoelis Silva) sakė, kad kompleksui padaryta tik vietinio masto žalos ir kad stoties darbas nesutriko. Statybų inžinieriai vertina žalos mastą ir aiškinasi, kaip būtų galima užkirsti kelią bet kokioms tolesnėms grėsmėms bei saugiai atitraukti techniką iš avarijos zonos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS