Rytų Afganistane nugriaudėjo sprogimas: žuvo trys žmonės, vienuolika sužeista | kl.lt

RYTŲ AFGANISTANE NUGRIAUDĖJO SPROGIMAS: ŽUVO TRYS ŽMONĖS, VIENUOLIKA SUŽEISTA

Afganistano rytuose trys žmonės žuvo ir dar 11 buvo sužeisti pirmadienį driokstelėjus sprogimui per vienas futbolo rungtynes, pranešė vienas policijos pareigūnas.

Šis incidentas įvyko Talibanui paskelbus, kad kovotojai nebesilaikys dalinių paliaubų Afganistano vyriausybės pajėgų atžvilgiu.

„Motociklas, prie kurio buvo pritaisyta bomba, sprogo per futbolo rungtynes“, – sakė rytinės Chosto provincijos policijos vadovas Sayedas Ahmadas Babazai (Sajedas Ahmadas Babazajus), bet aukų skaičiaus nepateikė.

Trys žuvę vyrai buvo broliai, sakė Chosto futbolo federacijos prezidentas Abdula Fatahas Wakmanas (Abdula Fatahas Vakmanas) naujienų agentūrai AFP.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Afganistane dalinės paliaubos buvo paskelbtos prieš šeštadienį pasirašant istorinį susitarimą tarp kovotojų ir Vašingtono.

Pirmadienį Talibanas paskelbė, kad atnaujins atakas prieš Afganistano vyriausybės pajėgas, nors ankstesnę dieną prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) įsipareigojo laikytis dalinių paliaubų bent iki Kabulo vyriausybės ir Talibano derybų. Manoma, kad šis procesas turėtų prasidėti kovo 10 dieną.

Po istorinio Dohoje pasiekto susitarimo Talibanas  viešai švenčia „pergalę“ prieš JAV.

Pagal susitarimą, JAV ir jų partneriai įsipareigojo per 14 mėnesių išvesti iš Afganistano visas užsienio pajėgas, o Talibanas  – užtikrinti saugumą šalyje ir surengti derybas su Kabulo vyriausybe.

Praėjusią savaitę paskelbtos dalinės paliaubos suteikė Afganistano gyventojams retą galimybę džiaugtis savo kasdieniu gyvenimu nesibaiminant galimų atakų.

Apie atnaujinamas atakas Talibanas paskelbė po to, kai A. Ghani perspėjo, kad nesilaikys Dohos susitarime numatyto punkto dėl tūkstančių į nelaisvę patekusių talibų paleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS