Rytų Afganistane sudužo keleivinis lėktuvas | kl.lt

RYTŲ AFGANISTANE SUDUŽO KELEIVINIS LĖKTUVAS

Afganistano didžiausios oro bendrovės „Ariana Airlines“ lėktuvas, sudužo rytinėje Gazni provincijoje, bet jame buvusių dešimčių žmonių likimas kol kas nežinomas, pirmadienį pranešė televizija 1TV, remdamasi provincijos gubernatoriaus atstovo informacija.

Atstovas Arifas Noori (Arifas Nuris) sakė, kad lėktuvas nukrito apie 13 val. 10 min. vietos (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku Dih Jako rajone, kontroliuojamame Talibano. Pasak jo kad į katastrofos vietą išvyko greitojo reagavimo grupė.

Žinią apie orlaivio sudužimą patvirtino du kiti provincijos tarybos pareigūnai.

Televizija „Tolo News“ irgi pranešė, kad lėktuvas nukrito teritorijoje, kontroliuojamoje Talibano kovotojų.

Preliminariai buvo pranešta, lėktuve buvo 83 žmonės, bet naujienų televizija „Ariana News“ citavo Herato tarptautinio oro uosto atstovus, sakiusius, kad laineryje buvo 110 žmonių.

Kaip pranešama, lėktuvas skrido iš vakarinio Herato miesto į Delį.

Incidento priežastis kol kas nežinoma.

Tuo metu „Ariana Airlines“ savo paskyroje „Facebook“ paneigė, kad nukrito jos lėktuvas ir pridūrė, kad visi jos skrydžiai vyksta sėkmingai.

Kalnuota Gazni provincija yra Hindukušo priekalnėse ir pasižymi atšiauriomis žiemomis.

Vėliausia komercinio lėktuvo katastrofa Afganistane įvyko 2005 metais, oro bendrovės „Kam Air“ laineriui sudužus pakeliui iš Herato į sostinę Kabulą. Tąsyk lėktuvas įsirėžė į kalnus mėgindamas nusileisti sningant.

Tačiau karo krečiamoje šalyje pastaraisiais metais įvyko ne viena karinių orlaivių katastrofa. 2013 metais į Dubajų turėjęs skristi amerikiečių karinis transporto lėktuvas „Boeing 747“ sudužo tuojau po pakilimo iš Bagramo oro pajėgų bazės į šiaurę nuo Kabulo. Tąsyk žuvo visi septyni jo įgulos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS