S. Lavrovas: mums ne gėda parodyti, kas esame | kl.lt

S. LAVROVAS: MUMS NE GĖDA PARODYTI, KAS ESAME

  • 0

„Mes neįsiveržėme į Ukrainą. Paskelbėme specialią karinę operaciją, nes neturėjome visiškai kito būdo paaiškinti Vakarams, kad Ukrainos įtraukimas į NATO yra nusikalstama veika“, – tvirtino Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Kaip skelbia BBC, jis pakartojo oficialią Kremliaus versiją, kad Ukrainoje yra nacių. Rusijos pareigūnai dažnai tvirtina, kad jų kariuomenė „denacifikuoja“ šalį.

S. Lavrovas neseniai sukėlė šurmulį, kai bandė pateisinti šmeižtą apie nacius, pabrėždamas, kad Ukrainos prezidentas yra žydas, o Adolfas Hitleris irgi turėjo „žydiško kraujo“.

Tačiau BBC žurnalistas citavo Rusijos užsienio reikalų ministrui oficialų Jungtinių Tautų pranešimą apie Ukrainoje, Černigovo srityje, esantį Yahidne kaimą, kuriame „360 gyventojų, įskaitant 74 vaikus ir penkis neįgalius žmones, Rusijos ginkluotųjų pajėgų buvo priversti 28 dienas išbūti mokyklos rūsyje, kur nebuvo tualeto ir vandens. Dešimt vyresnių žmonių žuvo.

Tuomet BBC žurnalistas, rodydamas šiurpias nuotraukas su vaizdais iš minėtos vietos, pasiteiravo, ar šis pavyzdys yra kova su naciais, tačiau S. Lavrovas rado pasiteisinimą.

Jam esą dėl to labai gaila, bet tarptautiniai diplomatai, įskaitant JT vyriausiąjį žmogaus teisių komisarą, JT Generalinį sekretorių ir kitus JT atstovus, patiria Vakarų spaudimą. Ir labai dažnai jis naudojamas Vakarų skleidžiamoms netikroms naujienoms sustiprinti.

„Rusija nėra nei balta, nei pūkuota. Rusija yra tokia, kokia yra, ir mums ne gėda parodyti, kas esame“, – žodžių į vatą nevyniojo Rusijos užsienio reikalų ministras.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Lavrovas, Rusijos karas Ukrainoje, naciai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS