S. Šoigu ir D. Medvedevui – prastos žinios: Ukraina įtaria juos dėl nusikaltimų ir kviečia tardyti | kl.lt

S. ŠOIGU IR D. MEDVEDEVUI – PRASTOS ŽINIOS: UKRAINA ĮTARIA JUOS DĖL NUSIKALTIMŲ IR KVIEČIA TARDYTI

  • 0

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įtariami kėsinimusi į Ukrainos teritorinį vientisumą ir neliečiamybę. Todėl Ukrainos generalinė prokuratūra išsiuntė jiems šaukimus, praneša UNIAN.

Atsižvelgiant į tai, D. Medvedevas gegužės 16, 17 ir 18 dienomis iškviestas į Ukrainos generalinę prokurorą dalyvauti apklausoje kaip įtariamasis dėl Ukrainos teritorinio vientisumo ir neliečiamumo pažeidimo. Taip pat dėl dalyvavimo kituose procesuose kovo 28-ąją.

Tomis pačiomis dienomis į apklausą kaip įtariamasis iškviestas ir S. Šoigu. Jam pateikti įtarimai dėl tos pačios nusikalstamos veikos – raginimų imtis tyčinių veiksmų, siekiant pakeisti teritorijos ir valstybės ribas iš anksto susitarus asmenų grupei.

Ukrainos generalinės prokuratūros svetainėje taip pat paskelbti pranešimai apie įtarimus ir šaukimus atlikti apklausas Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkui Viačeslavui Volodinui, Rusijos Federacinės Asamblėjos federacijos tarybos pirmininkei Valentinai Matvienko, Rusijos Federacijos Užsienio žvalgybos tarnybos vadovui Sergejui Naryškinui, Rusijos Federalinės saugumo tarnybos direktoriui Aleksandrui Bortnikovui, Rusijos nacionalinės gvardijos direktoriui Viktorui Zolotovui.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Šoigu, targymas, Dmitrijus Medvedevas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS