Senelių namai – lyg iš kraupiausio detektyvo: kažkas masiškai nuodija žmones | kl.lt

SENELIŲ NAMAI – LYG IŠ KRAUPIAUSIO DETEKTYVO: KAŽKAS MASIŠKAI NUODIJA ŽMONES

  • 24

Belgijoje, Vakarų Flandrijoje, esantys Rosenburgo globos namai – lyg iš kraupiausio detektyvo. 2020 m. ten netikėtai mirė trys senoliai. Po skrodimo paaiškėjo, kad jie buvo nunuodyti. Pasikėsinta buvo ir į dar šešių gyventojų gyvybes. Pastarieji keisti negalavimai – čia pat užfiksuoti ir pernai. Visoms aukoms nustatytas insulino perdozavimas, praneša LNK.

„Jau beveik dvejus metus neturime atsakymų dėl mūsų mielos močiutės mirties. Nieko nuo dienos, kai mirė, iki pat dabar“, – sakė močiutės netekusi anūkė Lindsay Monteyne.

Lindsay močiutė buvo 93-ejų ir geros sveikatos. Prieš dvejus metus ji mirė dėl staigaus ir stipraus cukraus kiekio sumažėjimo kraujyje.

„Penktadienį dar ją aplankiau, ji buvo bendrame kambaryje, dainavo, trypčiojo kojomis kaip įprastai, kaip maža mergaitė. Tačiau sekmadienį mamai paskambino, kad močiutei negerai. Ji neatsigavo“, – su ašaromis akyse pasakojo anūkė L.Monteyne.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tuo metu tuose pačiuose globos namuose gyveno ir seserų Imke ir Lobke močiutė. Praėjus trims mėnesiams jai taip pat netikėtai sumažėjo sukraus kiekis kraujyje.

„Šeimos gydytojas atėjo pas močiutę ir iš karto paklausė, ar buvo suleista injekcija, ar išgėrė tabletę“, – prisiminė močiutės anūkė Lobke Bogaert.

Tą dieną senyvo amžiaus moteris buvo skubiai nuvežta į ligoninę. Anūkes pasitiko teismo medicinos ekspertas.

„Jis sakė, kad netrukus slaugytoja paaiškins, kodėl jis čia. Ieškojo adatos pėdsakų močiutės kūne“, – pasakojo L.Bogaert.

Moteris išgyveno, tačiau anūkės nedelsdamos perkėlė ją į kitus globos namus.

Aukų šeimos iki šiol negauna jokios informacijos nei iš globos namų, nei iš policijos. Kas yra žudikas, pareigūnai nežino iki šiol.

Man atrodo, kad ten vyksta labai daug dalykų, bet visi nori juos nuslėpti.

„Man atrodo, kad ten vyksta labai daug dalykų, bet visi nori juos nuslėpti. Kodėl? – stebėjosi L.Bogaert.

„Tai nepakeliama, turiu žinoti, kas nutiko. Jei nieko neatsitiko – tebūnie. Tačiau turime žinoti tiesą“, – teigė L.Monteyne.

Globos namų vadovas tvirtina, kad į patalpą, kur laikomas insulinas, pašaliniams patekti neįmanoma.

„Insuliną laikome užrakintą. Viską prižiūri trys vyriausios slaugytojos. Patalpa taip pat užrakinta skaitmeniniu būdu suprogramuotu užraktu. Jei į kambarį įeina įtartinas žmogus, – jis nedelsiant apklausiamas. Į patalpą patekti neįmanoma, nebent su padirbtais raktais“, – pasakojo direktorius Carlas Vereecke‘as.

Aukų šeimos neatmeta, kad žudikas galėjo būti ne kas kitas, o globos namų darbuotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

įdomi istorija

Gerai, kad nenurase kovidui, kaip įprasta dabartiniu laikų. Bet insulinas naudojimas žudymui tik darbuotojais ar darbotoju minėtos įstaigos.

Rasa

Pasdairykit ir po Lietuvos globos namus. Pakapstykit istorijų. Rasit panašių.

Manijakas Kauno dienoj

O koks manijakas žurnalistas įsiveisė Kauno dienos redakcijoje kad kapsto iš viso pasaulio visokius neadekvačiusi ivykius spausdina miesto dienrastyje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS