Separatistai Rytų Ukrainoje ignoruoja Vakarus ir rengia lyderio rinkimus | kl.lt

SEPARATISTAI RYTŲ UKRAINOJE IGNORUOJA VAKARUS IR RENGIA LYDERIO RINKIMUS

Sekmadienį separatistų kontroliuojamose teritorijose Ukrainos rytuose prasidėjo rinkimai: Kremliaus remiami sukilėliai, nepaisydami Vakarų perspėjimų Maskvai dėl trukdymo taikos deryboms, išsirinks naujus lyderius.

Vašingtonas ir Briuselis teigia, kad šie rinkimai Donecko ir Luhansko „liaudies respublikose“ Rytų Ukrainoje dar labiau apsunkins pastangas nutraukti konfliktą, per kurį nuo 2014 m. jau žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini šeštadienį pareiškė, kad Sąjunga rinkimus laiko neteisėtais ir jų neketina pripažinti.

„Šie rinkimai yra parodija. Raginame Rusiją juos sustabdyti ir atsisakyti tokių planų“, - praėjusią savaitę sakė JAV specialusis pasiuntinys Ukrainai Kurtas Volkeris, pridūręs, kad rinkimai pažeidžia per tarpininkus Vakaruose pasiektus Minsko taikos susitarimus.

Kremlius savo ruožtu kaltinimus atmeta, teigdamas, kad balsavimas „neturi nieko bendro“ su susitarimais.

Pasak Maskvos, rinkimus surengti būtina, nes separatistai šiuo metu neturi lyderio. Šių metų rugpjūtį Donecko mieste buvęs apsišaukėliškos Donecko „respublikos“ lyderis Aleksandras Zacharčenka žuvo per sprogimą.

NATO skelbia nepripažįstanti rinkimų Donecke ir Luhanske

NATO nepripažįsta rinkimų, vykstančių pasiskelbusiose Donecko ir Luhansko liaudies respublikose.

„NATO nepripažįsta lapkričio 11 dieną paskelbtų rinkimų pasiskelbusiose ir nepripažintose „Luhansko liaudies respublikoje“ ir „Donecko liaudies respublikoje“. Jie prieštarauja Minsko susitarimo raidei ir dvasiai ir pakerta pastangas taikiai išspręsti konfliktą“, – nurodoma pranešime, kurį sekmadienį paskelbė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos spaudos tarnyba.

Pranešime pažymima, jog „NATO visiškai palaiko Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą šalies ribose, kurias yra pripažinusi tarptautinė bendruomenė“.

Aljansas vėl paragino Rusiją „išvesti savo pajėgas ir nutraukti ginkluotų grupuočių Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse palaikymą“.

„Raginame visas šalis visapusiškai įgyvendinti Minsko susitarimo nuostatas ir palaikome Normandijos formatą bei trišalės kontaktinės grupės pastangas“, – pažymėjo NATO.

GALERIJA

  • Separatistai Rytų Ukrainoje ignoruoja Vakarus ir rengia lyderio rinkimus
  • Separatistai Rytų Ukrainoje ignoruoja Vakarus ir rengia lyderio rinkimus
  • Separatistai Rytų Ukrainoje ignoruoja Vakarus ir rengia lyderio rinkimus
  • Separatistai Rytų Ukrainoje ignoruoja Vakarus ir rengia lyderio rinkimus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ir

dar /musu globejai/ drista isileisti tuos chacholus i musu sali neatsiklause musu tai nusikaltimas kaip ir merkel politzygiai....

Snieckus

Sveikinimai Novarosijai ! Tik visiskas lanzbergas gali triksti karo ir zmoniu zudymo ! Laisve Ukrainai ir Lietuvai jankiu isperos lauk namo !

tomas

Kur tik pasiekia kremliaus rankos, ten žudynės, kraujas, ašaros. Ir kalti ne taikūs rusai, o jų kraugeriški vadylos. Pasvarstykit sveiku protu - ko kremliniams kištis į Ukrainos teritorinį vientisumą, kam kiršinti, prievartauti, žudyti vietinius, per amžius gyvenančius savo teritorijose žmones. Rinkimus gali ir turi teisę organizuoti tik tose teritorijose gyvenančios tautos ir jų teisėtai išrinkti valdžios atstovai. Apie kremlinių brutalumą liudyja ,,referendumas" Kryme, kur žmonės ,,balsavo" jausdami nukreiptus į jų nugaras ginklus, o ,,rezultatus" ,,skaičiavo" tie patys ginkluoti teroristai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS