Siaubas Chersono srityje: okupantai nužudė žmones ir susprogdino namą su jų lavonais | kl.lt

SIAUBAS CHERSONO SRITYJE: OKUPANTAI NUŽUDĖ ŽMONES IR SUSPROGDINO NAMĄ SU JŲ LAVONAIS

  • 0

Balandį Chersono srityje esančiame name okupantai nušovė septynis civilius gyventojus, o paskui jį susprogdino, rašo UNIAN.

Generalinės prokuratūros teigimu, teisėsaugos pareigūnai atliko patikrinimą vietoje, kur Rusijos Federacijos kariuomenė įvykdė šį karo nusikaltimą.

„Preliminariais duomenimis, name buvo įmonės darbuotojai, saugoję laistymo agregatus. Taip pat nepilnametė mergina. Žuvusiuosius palaidojo netoli įvykio vietos, o mergaitė atgulė vietinėse kapinėse“, – generalinės prokuratūros atstovai.

Dabar vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl karo įstatymų pažeidimo, siejamo su tyčiniu nužudymu. Taip pat atliekami ir kiti tyrimo veiksmai. Tarp jų – palaikų apžiūra ir teismo medicinos ekspertizė.

UNIAN primena, anot Ukrainos vidaus reikalų ministro Deniso Monastyrskio, lapkričio 16 d. buvo nustatyta vienuolika įkalinimo vietų deokupuotame Chersono regione, kuriose neteisėtai laikyti civiliai. Regione buvo rasti 63 užpuolikų nukankintų žmonių kūnai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad Rusijos kariai prieš atsitraukdami užminavo visus svarbius Chersono srities objektus.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersonas, nužudyti žmonės, sprogo namas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS