Šiaurės Korėjos programišiai atakavo Rusijos karinės pramonės kompanijas | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS PROGRAMIŠIAI ATAKAVO RUSIJOS KARINĖS PRAMONĖS KOMPANIJAS

  • 0

Nors oficialūs santykiai tarp Maskvos ir Pchenjano laikomi normaliais ir net draugiškais, Šiaurės Korėjos programišiai surengė visą seriją kiberatakų prieš Rusijos organizacijas.

Didžiojoje dalyje Rusijos žiniasklaidos apie tai nepranešta, tačiau įtakingas leidinys „Kommersant“ apie korėjiečių kibernetines atakas sužinojo iš Rusijos kibersaugumo ekspertų. Pasirodo, kad šių metų pavasarį „Kimsuky“ grupuotės programišiai aktyviai siuntinėjo virusu užkrėstus laiškus elektroniniu paštu ir socialiniuose tinkluose. Jų taikiniu buvo Rusijos arekosminių technologijų ir karinės pramonės kompanijos, įskaitant tokius gigantus, kaip „Rostech“. Atakas patyrusios kompanijos „Kommersant“ žurnalistams šios informacijos nepatvirtino, bet ir jos nepaneigė.

Pasak ekspertų, kiberatakos nebuvo labai pavojingas, o tai gali liudyti, kad Šiaurės Korėjos programišiai kol kas tik atliko aktyvią žvalgybą ir tikriems puolimams tik ruošiasi.

Atakas prieš Rusijos kompanijas taip pat surengė kita Šiaurės Korėjos programišių grupuotė – „Lazarus“. Pastaroji pagarsėjo surengdama kiberatakų seriją Pietų Korėjoje 2010 metais. Ekspertų teigimu ši grupuotė nusitaikė į šarvuotos karinės technikos ir artilerijos gamintojus Rusijoje, Ukrainoje, Slovakijoje, Turkijoje ir Pietų Korėjoje.

Ekspertai pažymi, kad Šiaurės Korėjos programišių grupuotės nėra įprastos nusikaltėlių gaujos ir glaudžiai dirba kartu su šalies valdžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS