Sirijos žiniasklaida: Izraelis smogė Damasko gyvenamajam rajonui | kl.lt

SIRIJOS ŽINIASKLAIDA: IZRAELIS SMOGĖ DAMASKO GYVENAMAJAM RAJONUI

  • 6

Izraelis trečiadienį smogė vienam Damasko gyvenamajam rajonui, pranešė Sirijos oficialioji žiniasklaida, ir tai buvo naujausias išpuolis nuo Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože pradžios suintensyvėjus kariniams veiksmams.

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija ir valstybinė žiniasklaida sakė, kad žuvo mažiausiai du žmonės.

„Izraelio ataka keliomis raketomis nukreipta į sostinės Damasko Kafr Suzos gyvenamąjį rajoną“, – pranešė Sirijos valstybinė televizija, bet iš karto nepateikė išsamesnės informacijos.

Šiame rajone įsikūrę keli saugumo ir kariniai štabai.

Valstybinė naujienų agentūra SANA paskelbė, jos teigimui, išpuolio padarinių nuotraukas, kuriose matyti, kad daugiaaukščio pastato išorė iš dalies pajuodusi, langai išdaužyti, o viename bute, kuris, kaip atrodo, buvo atakos taikinys, matyti liepsnos.

Naujienų agentūros AFP fotografas sakė, kad teritorija buvo aptverta, o ugniagesiai bandė užgesinti gaisrą.

„Mažiausiai du žmonės žuvo per Izraelio oro ataką prieš gyvenamąjį daugiabutį Damasko Kafr Suzos rajone“, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), o valstybinė televizija taip pat pranešė apie mažiausiai du žuvusiuosius.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis surengė šimtus antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas, įskaitant „Hezbollah“ kovotojus, ir Sirijos kariuomenės pozicijas.

Po spalio 7 dienos „Hamas“ surengto išpuolio prieš žydų valstybę Gazos Ruože prasidėjus Izraelio karui su „Hamas“, smūgių padaugėjo, o šį mėnesį pranešta apie keletą atakų.

Izraelis retai komentuoja atskirus smūgius, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis Iranui, kuris remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę ir galingą „Hamas“ sąjungininką Libano judėjimą „Hezbollah“, plėsti savo įtakos Sirijoje.

Vasario 3 dieną Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris) sakė, kad nuo karo Gazos Ruože pradžios kariuomenė atakavo daugiau kaip 50 „Hezbollah“ taikinių Sirijoje ir 3,4 tūkst. taikinių Libane.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietiškas

Gali sirai tylėti ir būti patenkinti savo baisuokliu Assadu

tai

Naciai įsisiautėjo.

aha

ar nevertejo palaukt ir pranest tik tada ,kai bus aisku kas buvo susprogdinti -ar kokie teroristu vadukai ar niekuo deti civiliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS