Slovakijoje nušautas penkis žmones sužalojęs lokys | kl.lt

SLOVAKIJOJE NUŠAUTAS PENKIS ŽMONES SUŽALOJĘS LOKYS

Rudasis lokys, prieš daugiau nei savaitę Slovakijoje sužalojęs penkis žmones, buvo surastas ir nušautas.

Tai trečiadienį feisbuke pranešė aplinkos ministras Tomas Taraba. Lokiui susekti ir identifikuoti , be kita ko, buvo pasitelkti dronai, rašo naujienų agentūra TASR.

Lokys Liptovsky Mikulašo mieste klaidžiojo kovo 17 d., čia jis sužeidė penkis žmones. Mobiliaisiais telefonais filmuotuose įrašuose buvo matyti, kaip išsigandęs gyvūnas bėga gatvėmis tarp automobilių ir tikriausiai ieškojo būdų pasprukti. Jis kliudė suaugusiuosius ir vaikus, kurie nespėjo laiku pasitraukti.

Nukentėjusieji yra nuo 10 iki 72 metų amžiaus, jiems nustatytos kąstinės žaizdos ir įdrėskimai, vienas vos neprarado akies, pranešta tada. Visi penki sužeistieji po apžiūros ligoninėje buvo išleisti gydytis į namus.

Incidentas sustiprino ankstesnius dalies gyventojų ir medžiotojų raginimus reguliuoti lokių populiaciją juos medžiojant. Valstybinės gamtos apsaugos organizacijos SOPSR tyrimas, atliktas bendradarbiaujant su Prahos Karolio universiteto mokslininkais, parodė, kad Slovakijoje yra apie nuo 1 100 iki 1 200 laisvai gyvenančių meškų. Paprastai jos traukiasi žmonėms iš kelio, jei laiku juos pastebi. Tačiau netikėtai susidūrus arba spėjant, kad jų jaunikliams kyla grėsmė, meškos gali ir pulti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kodel nusautas?

Kokio velnio jie lindo prie to lokio?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS