Snygis ir šaltis sutrikdė eismą Vokietijoje bei Nyderlanduose | kl.lt

SNYGIS IR ŠALTIS SUTRIKDĖ EISMĄ VOKIETIJOJE BEI NYDERLANDUOSE

Vokietijoje ir Nyderlanduose pirmadienį antrą dieną iš eilės keliuose tvyrojo chaosas, kai kurias Vidurio ir Šiaurės Europos dalis užklupus smarkiam snygiui ir šalčio bangai.

Nyderlanduose dėl nepalankių oro sąlygų buvo atidėtas moksleivių sugrįžimas į mokyklas po karantino, galiojusio dėl koronaviruso pandemijos.  

Praėjusią naktį A4 greitkelyje šalia Gėros miesto Vokietijos rytuose pusnyse įstrigo sunkvežimių. Greitkelio A7 atkarpa šalia Getingeno šalies šiaurės vakaruose buvo uždaryta, sunkvežimiams įstrigus įkalnėse, pranešė naujienų agentūra DPA.   

Vokietijos valstybinė geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ pranešė, kad traukinių eismas tebėra sustabdytas kai kuriuose centriniuose ir šiauriniuose šalies regionuose, taip pat nekursuoja tolimojo susisiekimo traukiniai, vykstantys iš Frankfurto į šiaurės rytus, iš Berlyno – į vakarus ir iš Hamburgo – į pietvakarius.  

Nyderlandų geležinkelių operatorė NS informavo, kad pirmadienį tikriausiai bus teikiamos tik „labai ribotos keleivių vežimo paslaugos“.

Pirmadienį šimtai tūkstančių olandų moksleivių turėjo grįžti į mokyklas po griežto karantino, prasidėjusio prieš Kalėdų atostogas. Tačiau užuot grįžę į klases, vaikai toliau liks namuose, nes sekmadienį Nyderlanduose siautusi smarki žiemos audra visoje šalyje sutrikdė eismą.

Netoli Amsterdamo veikiančių 24 pradinių mokyklų tinklą valdančios organizacijos valdybos narys Rienas Spiesas (Rinas Spisas) sakė, kad mokyklos pirmadienį liks uždarytos dėl prognozuojamo chaoso šalies keliuose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS