SOHR: Turkijos smūgis kurdams Sirijos šiaurėje nusinešė 20 gyvybių | kl.lt

SOHR: TURKIJOS SMŪGIS KURDAMS SIRIJOS ŠIAURĖJE NUSINEŠĖ 20 GYVYBIŲ

  • 1

Per Turkijos aviacijos smūgį į policijos mokymo centrą kurdų kontroliuojamuose Sirijos šiaurės rytuose pirmadienį žuvo 20 kurdų saugumo darbuotojų, o dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija.

Pasak kurdų valdžios institucijų, Turkijos pajėgos nuo ketvirtadienio bombarduoja vietoves šiame regione, smogdamos civiliniams ir kariniams taikiniams bei infrastruktūrai.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi stebėtojų organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad 20 žmonių žuvo ir apie 50 buvo sužeista iš turkų naikintuvo smogus į kurdų vidaus saugumo pajėgų „Asayish“ mokymo centrą al Malikijos pakraštyje.

Kurdų pajėgos pripažino smūgį ir sakė, kad žuvo nemažai karių.

Naujienų agentūros AFP korespondentai nurodė, kad vietos valdžia paragino gyventojus duoti kraujo, o liudininkai pasakojo, kad ligoninės buvo pilnos nukentėjusiųjų.

Ilgamečio Sirijos pilietinio karo chaose šalies kurdai atskyrė pusiau autonominę teritoriją šiaurės rytuose.

Turkijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad naują antskrydžių bangą pradėjo keršydama už anksčiau šį mėnesį Ankaroje įvykdytą išpuolį, per kurį buvo sužeisti du saugumo darbuotojai.

Už pirmąjį nuo 2016-ųjų Turkijos sostinėje įvykdytą sprogdinimą atsakomybę prisiėmė Kurdistano darbininkų partijos (PKK) – Ankaros ir jos sąjungininkių Vakaruose įtrauktos į teroristinių grupuočių sąrašą – padalinys.

Praėjus kelioms valandoms po spalio 1 dieną įvykdyto mirtininko išpuolio Turkija pradėjo smūgius prieš PKK pozicijas Irako šiaurėje, o po kelių dienų užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas(Chakanas Fidanas) pareiškė, kad užpuolikai atvyko iš Sirijos ir kad ten jie buvo apmokyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

tuom tik parodo kad nato yra jav globalistu satanystu agresyvi struktura puolamuojo pobudzio kuri pa laiko naikinimo ginklu besaikia gamyba ir ju geroves tikslan naikinama zmonija ir tas vyksta ne 1 t metu ir laikas uzbaigt pradedant nuo monarhu padisahu sultonu ir visu velnio tarnu drauge su juo paciu pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS