Sparčiai plintant koronavirusui Vokietijoje įvedami nauji suvaržymai | kl.lt

SPARČIAI PLINTANT KORONAVIRUSUI VOKIETIJOJE ĮVEDAMI NAUJI SUVARŽYMAI

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pranešė, kad kartu su šalies pareigūnais susitarė keturioms savaitėms uždaryti restoranus, barus, kino teatrus, teatrus ir kitas pramogų įstaigas, siekiant pažaboti sparčiai plintantį koronavirusą.

A. Merkel ir visų šešiolikos žemių vyriausybių vadovai, atsakingi už priemonių griežtinimą arba švelninimą, susitarė dėl dalinio karantino per vaizdo konferencijos formatu vykusį pasitarimą. Suvaržymai turėtų įsigalioti pirmadienį ir tęstis iki lapkričio pabaigos.

„Turime veikti dabar, kad išvengtume gilios nacionalinės sveikatos apsaugos krizės“, – perspėjo A. Merkel.

Vis dėlto mokyklos ir parduotuvės toliau dirbs, kitaip nei per pirmąją COVID-19 pandemijos bangą kovą ir balandį įvestą ankstesnį karantiną. Maitinimo įstaigos taip pat galės aptarnauti maistą išsinešti perkančius klientus.

Kanclerė ragino žmones vengti nebūtinų kelionių ir sakė, kad viešbučiai negalės priimti turistų.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Vokietijos užkrečiamųjų ligų kontrolės institucija pranešė, jog per pastarąją parą buvo užfiksuotas rekordinis COVID-19 atvejų prieaugis – 14 964 nauji užsikrėtusieji. Bendras nuo protrūkio pradžios šalyje užregistruotų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius padidėjo iki 449 275.

Vokietija, turinti 83 mln. gyventojų, taip pat užregistravo 27 koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirtis, o bendras aukų skaičius išaugo iki 10 098, paskelbė Roberto Kocho užkrečiamųjų ligų institutas.

„Galime sakyti, kad šiandien mūsų sveikatos apsaugos sistema pajėgi atremti šį iššūkį, – sakė A. Merkel. – Vis dėlto jeigu užkratas toliau taip plis, per kelias savaites pasieksime mūsų sveikatos apsaugos sistemos galimybių ribas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Visa EU dirba žydui Sorosui kaip LT pakalikai

o

merkel dirba masonams nes visos marionetes ir yra ju statytiniai isskyrus batka su putka ir tai?...

Audrone

Jahovistai, apsiraminkit su savo melu, kuryba, teroru ir zeminimu. Atsokit viena karta!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS