Šri Lanka baiminasi naujų išpuolių prieš maldos namus | kl.lt

ŠRI LANKA BAIMINASI NAUJŲ IŠPUOLIŲ PRIEŠ MALDOS NAMUS

Po išpuolių Velykų sekmadienį Šri Lankoje perspėjama dėl galimų naujų atakų prieš maldos namus. Policija penktadienį tvitreyje pranešė, kad islamistai, remiantis žvalgybine informacija, ketina atakuoti sufistų mečetes.

Sufizmas yra asketinė mistinė islamo srovė. Radikalūs islamistai sufistus dėl jų tolerancijos kitoms religijoms laiko priešais. Policijos duomenimis, saugumo priemonės prie mečečių sustiprintos.

Ir JAV ambasada Šri Lankoje įspėjo dėl galimų naujų išpuolių prieš maldos namus. Jų reikėtų vengti nuo penktadienio iki sekmadienio, ketvirtadienį tviteryje rašė ambasada, remdamasi Šri Lankos tarnybomis. „Ir toliau likite budrūs ir venkite didelių žmonių minių“, – sakoma pareiškime.

Šri Lankos musulmonų reikalų ministras Abdulas Haleemas paragino šalies musulmonus neiti į penktadienio pamaldas. Tai esą būtų solidarumas su krikščioniais, kurių bažnyčios nuo išpuolių yra uždarytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

idijotine /demokratija/ arba samoningas veiksmas paprasciausia surinkti visus musulmonus ir deportuoti i tevyne ir kad nei kvapo nebutu tai kam dirba zvalgyba gal tai samoningas zmoniu naikinimas uz pinigus?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS