Šri Lankoje per Velykų dienos atakas žuvo 42 užsieniečiai | kl.lt

ŠRI LANKOJE PER VELYKŲ DIENOS ATAKAS ŽUVO 42 UŽSIENIEČIAI

  • 0

Šri Lankos pareigūnai antradienį paskelbė nustatę, kad tarp 253 žmonių, žuvusių per virtinę Velykų dieną mirtininkų įvykdytų sprogdinimų, buvo 42 užsieniečiai.

Dar 12 užsieniečių tebeieškoma. Gali būti, kad jų palaikai yra Kolombo policijos lavoninėje, kur vis dar laikomos neidentifikuotos aukos, sakė Užsienio reikalų ministerijos pareigūnai.     

Penki sužeisti užsieniečiai tebegydomi ligoninėje po balandžio 21-ąją įvykdytų atakų prieš kelias bažnyčias ir viešbučius. Atsakomybę už šiuos išpuolius prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“. 

Ministerijos išplatintame pranešime nurodoma, kad tarp žuvusių užsieniečių daugiausiai buvo Indijos piliečių – 11. Taip pat žuvo šeši britai, keturi kinai, trys danai. Saudo Arabija, Ispanija ir Turkija prarado po du piliečius, Bangladešas, Japonija, Nyderlandai, Portugalija, Šveicarija, Jungtinės Valstijos – po vieną. 

Dar šeši užsieniečiai buvo kelių valstybių piliečiai.

Anksčiau pareigūnai skelbė, kad per atakas žuvo 40 užsieniečių, tačiau jų pilietybės nenurodė.

„Iki pirmadienio į tėvynę grąžinti 25 užsienio valstybių piliečių palaikai“, – rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime. 

„Be to, dar 12 užsieniečių vis dar laikomi dingusiais ir gali būti tarp neidentifikuotų aukų Kolombo teismo medicinos tarnybos lavoninėje“, – priduriama jame.

Prabangiuose viešbučiuose žuvusių asmenų identifikavimas sudėtingas, nes daugelis palaikų smarkiai sudarkyti, nurodė pareigūnai. 

Šri Lankos vyriausybė po pražūtingų atakų įvedė nepaprastąją padėtį ir paskelbė už įstatymo ribų dvi džihadistų grupuotes, kaltinamas prisidėjus prie sprogdinimų.  

Po išpuolių šalį paliko daug turistų ir drastiškai smuko į Šri Lanką atvykstančių užsieniečių skaičius, kelioms valstybės įspėjus savo piliečius nevykti į šią salą. 

Šri Lankos finansų ministerija prognozuoja, kad šįmet šalyje apsilankys 30 proc. mažiau turistų ir dėl to ji neteks maždaug 1,5 mlrd. JAV dolerių pajamų.

JAV baiminasi naujų išpuolių Šri Lankoje. Gali būti, kad vis dar yra besislapstančių ekstremistinės grupuotės, kuri atsakinga už atakas Velykų sekmadienį, narių, antradienį pareiškė JAV ambasadorė Alaina Teplitz. Esą yra pagrindo manyti, kad „aktyvi puolamoji grupuotė nebuvo visiškai išvesta iš rikiuotės, kad šiuo metu vyksta parengiamieji darbai“.

GALERIJA

  • Šri Lankoje per Velykų dienos atakas žuvo 42 užsieniečiai
  • Šri Lankoje per Velykų dienos atakas žuvo 42 užsieniečiai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS