Šri Lankos teroro išpuolių aukų skaičius yra 253, o ne 359, kaip skelbta anksčiau | kl.lt

ŠRI LANKOS TERORO IŠPUOLIŲ AUKŲ SKAIČIUS YRA 253, O NE 359, KAIP SKELBTA ANKSČIAU

  • 0

Velykų dieną įvykdytų teroro išpuolių Šri Lankoje tikrasis aukų skaičius yra kur kas mažesnis nei anksčiau skelbtas, praneša Šri Lankos sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, kai kurie smarkiai pažeisti aukų kūnai buvo priskaičiuoti dukart.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, visų aukų skrodimai buvo užbaigti ketvirtadienio vakarą. Skrodimai esą parodė, kad kai kurios teroro išpuolių aukos iš tiesų buvo priskaičiuotos dukart.

Oficialus aukų skaičius po visų skrodimų ir DNR tyrimų, Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, buvo sumažintas 106-iomis ir sudarė 253.

BBC citavo Šri Lankos sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnus, kurių teigimu, teroro išpuolių aukų skaičius sudaro „apie 253“. Ministerija dėl anksčiau skelbto 359 aukų skaičiaus kaltino apsiskaičiavimą.

„Gali būti 250 ar 260 (aukų). Negaliu tiksliai pasakyti. Ten yra tiek daug kūno dalių, labai sunku pasakyti tikslų skaičių“, - „Reuters“ telefonu sakė Šri Lankos sveikatos priežiūros paslaugų generalinio direktorato vadovas Anilas Jasinghe.

Savižudžiai teroristai Velykų dieną surengė išpuolius viešbučiuose ir bažnyčiose Šri Lankos sostinėje Kolombe ir aplink jį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS