Sučiuptas ukrainiečius išdavęs saviškis: nutekino okupantams naudingas žinutes | kl.lt

SUČIUPTAS UKRAINIEČIUS IŠDAVĘS SAVIŠKIS: NUTEKINO OKUPANTAMS NAUDINGAS ŽINUTES

  • 0

Donecko srityje esančioje Konstantinovkoje gyvenantis vyras Rusijos FSB perdavė informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių, dalyvaujančių kontrpuolimo operacijose Bachmuto srityje, vietas ir judėjimo kryptis, rašo „UNIAN“

Žinią apie tai pranešė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU). Kaip teigiama, okupantus ypač domino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trečiosios atskirosios puolimo brigados kovinių pozicijų koordinatės ir judėjimo maršrutai.

Ukrainietis agresoriui taip pat pranešė apie kuro ir tepalų sandėlių vietas bei per Ukrainos kontrolės postus einančių gynybos pajėgų karinių kolonų skaičių.

Išdavikas šią informaciją perdavė per pasiuntinį. Jis buvo pasivadinęs išgalvotu vardu, o savo susirašinėjimą su FSB reguliariai ištrindavo.

„Okupantams reikėjo žvalgybos informacijos, kad galėtų planuoti savo veiksmus, skirtus apsiginti nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų Rytų fronte, įskaitant tikslinius apšaudymus“, – rašoma SBU pranešime.

SBU darbuotojai vyrą sulaikė sekdami „karštais pėdsakais“, kai šis bandė perduoti informaciją rusų kariams. Su okupantais išdavikas ukrainietis nuotoliniu būdu bendravo birželio pradžioje. Vyro žinutės atsidūrė SBU darbuotojų akiratyje, nes prokremliškuose „Telegram“ kanaluose, po netikromis naujienomis, pasikartodavo jo antiukrainiški komentarai.

Sulaikytam vyrui pareikštas įtarimas dėl bendradarbiavimo. Jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

GALERIJA

  • Sučiuptas ukrainiečius išdavęs saviškis: nutekino okupantams naudingas žinutes
  • Sučiuptas ukrainiečius išdavęs saviškis: nutekino okupantams naudingas žinutes
  • Sučiuptas ukrainiečius išdavęs saviškis: nutekino okupantams naudingas žinutes
Ukrainos saugumo tarnybos nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, nutekinta informacija, okupantai, Ukrainos kariai, žinutės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS