Sudane po masinių protestų rasti trys lavonai | kl.lt

SUDANE PO MASINIŲ PROTESTŲ RASTI TRYS LAVONAI

  • 0

Šalia Sudano sostinės Chartumo esančiame Umdurmano mieste pirmadienį, kitą dieną po masinių protestų prieš šalį valdančius generolus, buvo rasti trys kruvini lavonai, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį buvo išėję į gatves reikalauti civilinio valdymo. Tai buvo pirma masinė demonstracija po kruvino susidorojimo praėjusį mėnesį, kai saugumo pajėgos išvaikė sėdimąjį streiką prie kariuomenės būstinės sostinėje Chartume.

Protestuotojų minios sekmadienį buvo užplūdusios Chartumo, Umdurmano ir kelių kitų šalies miestų gatves.

Vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas sakė, kad sekmadienį žuvo septyni žmonės, bet nenurodė, kaip jie žuvo.

Protestų judėjimas paskelbė, kad žuvo penki demonstrantai, o dar keli buvo sunkiai sužeisti šaudant „karinės tarybos sukarintoms pajėgoms“.

Pirmadienį Umdurmano vietoje, kur vyko protestai, buvo rasti trys lavonai, kurių tapatybė kol kas neaiški, sakė AFP korespondentas.

Aplink lavonus susirinko minia, kuri skandavo protestų judėjimo skanduotes.

Demonstracijos Sudaną krečia nuo gruodžio, kai buvo protestuojama prieš dabar jau nušalintą prezidentą Omarą al Bashirą (Omarą Baširą).

Per birželio 3-iosios susidorojimą su sėdimojo streiko prie kariuomenės būstinės dalyviais žuvo dešimtys ir buvo sužeista dar šimtai žmonių. Reidas buvo surengtas kelios dienos po to, kai žlugo protestų lyderių ir generolų derybos dėl civilinio valdymo įvedimo.

Generolai valdymą perėmė armijai balandžio mėnesį nuvertus O. al Bashirą po visoje šalyje vykusių protestų prieš tris dešimtmečius trukusį jo valdymą geležiniu kumščiu.

GALERIJA

  • Sudane po masinių protestų rasti trys lavonai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS