Sudane žuvo JT Tarptautinės migracijos organizacijos darbuotojas | kl.lt

SUDANE ŽUVO JT TARPTAUTINĖS MIGRACIJOS ORGANIZACIJOS DARBUOTOJAS

Jungtinių Tautų Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) pranešė, kad penktadienį per kovas Sudano pietuose žuvo vienas jos darbuotojas – jo automobilis pateko į konkuruojančių grupuočių kryžminę ugnį.

Tai ketvirtas JT darbuotojas, žuvęs nuo šeštadienio, kai Sudane prasidėjo kovos.

Sudano rytuose esančiame Šiaurės Darfūro regione žuvo trys Pasaulio maisto programos (WFP) darbuotojai.

„Sunkia širdimi patvirtinu, kad šį rytą žuvo atsidavęs Sudano TMO darbuotojas, kai automobilis, kuriuo jis su šeima važiavo į pietus nuo al Ubeido, pateko į dviejų kariaujančių pusių kryžminę ugnį“, – sakoma TMO vadovo Antonio Vitorino (Antoniju Vitorinu) pareiškime.

„Labai nuliūdau dėl mūsų kolegos, humanitarinės pagalbos darbuotojo, mirties ir gedžiu kartu su jo žmona, naujagimiu ir mūsų komanda Sudane“, – teigė jis.

Beprasmiškos civilių gyventojų, tarp jų ir humanitarinių darbuotojų, žūtys...

Žuvusysis yra 49-erių Sudano pilietis, važiavęs asmenine transporto priemone, naujienų agentūrai AFP sakė TMO atstovas spaudai.

A. Vitorino teigė, kad darbuotojų saugumas yra svarbiausias jo prioritetas ir kad jis bendradarbiaus su kitomis JT agentūromis, siekdamas atnaujinti jų saugumo priemones.

Anksčiau penktadienį Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad, jos žiniomis, nuo šeštadienio, kai prasidėjo susirėmimai, Sudane žuvo 413 žmonių, o dar 3 551 buvo sužeistas.

Susirėmimai vyksta tarp Sudano kariuomenės vadui Abdel Fattahui al Burhanui (Abdel Fatahui Burhanui) ištikimų pajėgų ir jo pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo vadovaujamų sukarintų Greitojo reagavimo pajėgų (RSF).

„Beprasmiškos civilių gyventojų, tarp jų ir humanitarinių darbuotojų, žūtys... turi liautis, turi būti atkurta taika“, – sakė A. Vitorino.

„Vėliausias smurto protrūkis privertė TMO sustabdyti savo humanitarines operacijas Sudane. Visos šalys turi užtikrinti humanitarinių darbuotojų saugumą ir leisti jiems nevaržomai patekti į šalį, kad jie galėtų padėti labiausiai pažeidžiamiems asmenims“, – sakė jis.

A. Vitorino pažymėjo, kad maždaug 3,7 mln. žmonių Sudane buvo priversti palikti savo namus ir kad prieš naujausią smurto protrūkį humanitarinės pagalbos reikėjo 15,8 mln. žmonių – trečdaliui šalies gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

zusta ne 1 zmogus bet apie tai nerasoma tai koks skyrtumas ka jis arstovavo? taip norima toliau diegt visiems apie asmens skyrtumus ir tai yra monarhinio paveldo igimtas paprotys kuri deretu 1 panaikint nes siame statuse gali tunot paskutynis kvaulys diktatorius kai dauguma protingu bei mokytu kyla is tautu gylumos paprastu zmoniu ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS