Sukritikuota V. Zelenskio A. Merkel nekeičia nuomonės dėl 2008 metų NATO sprendimo | kl.lt

SUKRITIKUOTA V. ZELENSKIO A. MERKEL NEKEIČIA NUOMONĖS DĖL 2008 METŲ NATO SPRENDIMO

Buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel gina NATO sprendimą nepriimti Ukrainos į Šiaurės Atlanto gynybinį bloką 2008 metais, pasigirstant vis daugiau kritikos jos politikai Rusijos atžvilgiu per 16 valdymo metų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį priekaištavo A. Merkel ir buvusiam Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy dėl 2008 metų NATO viršūnių susitikimo, sakydamas, kad tai buvo pavyzdys, kaip jų politika Rusijos atžvilgiu žlugo ir privedė prie dabartinio karo.

„Buvusi Vokietijos kanclerė dr. Angela Merkel laikosi savo sprendimų, susijusių su 2008 metais Bukarešte vykusiu NATO viršūnių susitikimu“, – sakė A. Merkel atstovas žiniasklaidai, atsakydamas į naujienų agentūros dpa klausimą.

„Atsižvelgdama į Bučoje ir kitose Ukrainos vietose atskleistus žiaurumus, buvusi kanclerė visapusiškai remia visas federalinės vyriausybės ir tarptautinės bendruomenės pastangas palaikyti Ukrainą ir nutraukti Rusijos barbarizmą bei karą prieš Ukrainą“, – pridūrė atstovas.

Teigiama, kad 2008 metais N. Sarkozy ir A. Merkel užblokavo Ukrainos prašymą. Galutinėje aukščiausiojo lygio susitikimo deklaracijoje Ukrainai buvo pažadėta visateisė narystė, tačiau nebuvo nustatytas proceso pradžios grafikas, t. y. nebuvo inicijuotas narystės veiksmų planas.

Gairės: Angela Merkel, karas Ukrainoje, NATO, kritika, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS