Švedijoje dėl nuošliaužos greitkelyje atsivėrė smegduobė, yra sužeistų | kl.lt

ŠVEDIJOJE DĖL NUOŠLIAUŽOS GREITKELYJE ATSIVĖRĖ SMEGDUOBĖ, YRA SUŽEISTŲ

  • 1

Vakarų Švedijoje dėl nuslinkusios žemės nuošliaužos greitkelyje į Norvegiją ankstų šeštadienio rytą atsivėrė didžiulė smegduobė ir buvo sužeisti trys žmonės, kai jų automobiliai ir vienas autobusas nuslydo nuo kelio, pranešė policija.

Nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti 500 metrų pločio smegduobė, atsivėrusi Švedijos Treleborgą ir Norvegijos Kirkenesą jungiančiame greitkelyje E6 netoli Geteborgo, antro pagal dydį Švedijos miesto.

Policija pranešė, kad mažiausiai keturi automobiliai ir autobusas nuvažiavo nuo kelio ir sudužo, o trys žmonės buvo paguldyti į ligoninę. Buvo apgadinti keli pastatai ir statiniai, įskaitant restoraną „Burger King“.

Švedijos gelbėjimo tarnyboms 1.45 val. vietos (2.45 val. Lietuvos) laiku buvo pranešta, kad Stenungsunde, esančiame už 50 kilometrų į šiaurę nuo Geteborgo, sugriuvo nemaža greitkelio E6 dalis, Švedijos visuomeniniam transliuotojui SVT sakė policijos atstovas Augustas Brandtas (Augustas Brantas).

Gelbėjimo tarnybų pareigūnai su specialiai apmokytais šunimis ir darbuotojais vykdė paieškas, kad įsitikintų, jog nuolaužose nėra įstrigusių žmonių.

Nuošliaužos priežastis kol kas nėra tiksliai nustatyta.

Tačiau Švedijos žiniasklaida teigė, kad toje vietovėje pastaruoju metu buvo aktyviai vykdyti statybos darbai, įskaitant sprogdinimus ir žemės kasimo darbus. Be to, pastarosiomis dienomis ten gausiai lijo.

Drono nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad įtrūkimas greitkelyje E6 atsirado pradėjus verslo parko statybą, rašė švedų laikraštis „Dagens Nyheter“.

Švedijos policija pradėjo preliminarų tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O pas mus

Net šalia gyvenamųjų namų leidžiamos statybos. Ar nebus taip, kad dėl naujo daugiabučio statybos šalia senesnių pastatų pradės griūti senesni namai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS