Tai nebuvo kerštas? Baltieji rūmai skelbia šokiruojančių duomenų apie raketų ataką Ukrainoje | kl.lt

TAI NEBUVO KERŠTAS? BALTIEJI RŪMAI SKELBIA ŠOKIRUOJANČIŲ DUOMENŲ APIE RAKETŲ ATAKĄ UKRAINOJE

  • 0

Pasak Baltųjų rūmų atstovo Johno Kirby, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali pereiti prie naujos karo strategijos – griauti miestus ir infrastruktūrą, kad pakenktų ukrainiečių moralei. Jo nuomone, Rusija jau seniai planavo raketų atakas.

Rusija planavo didžiulius raketų smūgius prieš Ukrainą dar prieš Krymo tilto ataką. Baltųjų rūmų atstovas spaudai J. Kirby tai pasakė pokalbyje su CNN žurnalistais.

„Tikriausiai tai buvo kažkas, ką jie planavo gana ilgą laiką“, – komentavo pareigūnas. Tiesa, J. Kirby sutinka, kad sprogimas ant Krymo tilto galėjo paskubinti kai kuriuos rusų planus.

Tokių didelio masto išpuolių nepavyktų surengti per kelias dienas. Pasak J. Kirby, vis dar sunku kalbėti apie V. Putino karo strategijos pasikeitimą – judėjimą link civilių moralės griovimo ir niokojančios žalos miestams bei infrastruktūrai. Baltieji rūmai kol kas nemato Rusijos branduolinių ginklų aktyvavimo ženklų, taip pat būtinybės JAV keisti savo branduolinę poziciją.

Buvęs JAV Nacionalinio saugumo tarybos narys Aleksandras Vindmanas pridūrė, kad Rusija naudoja raketų atakas, kad sunaikintų energetikos infrastruktūrą ir pakenktų ukrainiečių moralei. V. Putinas siunčia signalą, kad žiemą ukrainiečiams bus sunkiau ne tik kariauti, bet ir gyventi. „Jis parodė, kokius taikinius atakuos, kai ateis žiema. Jis bandys priversti Ukrainos gyventojus eiti į kompromisus – atsisakyti teritorijų“, – sakė A. Vindmanas.

Jis paragino JAV suteikti Ukrainai oro gynybos įrangą ir ginklus, kurie galėtų atremti Irano dronus. Jam pritarė ir Ukrainos Prezidentūros kanceliarijos vadovo pavaduotojas Igoris Žovkva. „Įsivaizduokite, jei turėtume modernią įrangą, galėtume padidinti numuštų bepiločių orlaivių ir raketų skaičių, ir neleisti žudyti, žaloti nekaltų civilių“, – sakė I. Žovkva.

Gairės: raketų ataka, Ukraina, karas Ukrainoje, Baltieji rūmai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS