Talibanui atakuojant per 300 afganistaniečių pabėgo į Tadžikistaną | kl.lt

TALIBANUI ATAKUOJANT PER 300 AFGANISTANIEČIŲ PABĖGO Į TADŽIKISTANĄ

Tadžikistano valstybės sienos apsaugos tarnyba trečiadienį pranešė, kad per pastarąsias dienas į šalį atvyko mažiausiai 347 pabėgėliai iš Afganistano, mėginantys išvengti Talibano kovotojų, kurie baigiant išvesti iš šalies užsienio pajėgas suintensyvino puolimą ir užima vis daugiau teritorijų.

Valstybinė informacijos agentūra „Chovar“, remdamasi pasieniečių pranešimu, nurodė, kad atvykėliai „pabėgo nuo Talibano, gelbėdami savo gyvybes“. Pranešime nurodoma, kad kertant sieną žuvo du kūdikiai.

Talibai pastarosiomis savaitėmis perėmė kontrolę didelėse Afganistano teritorijose, šalyje liekant vis mažiau užsienio pajėgų. Be kita ko, buvo užimta pagrindinė sienos su Tadžikistanu perėja – Šir Chan Bandaro punktas.

Kovotojai trečiadienį paskelbė užėmę strategiškai svarbią Spin Boldako perėją prie sienos su Pakistanu.

Tadžikistanas nurodė, kad pabėgėliai, tarp kurių yra apie 64 berniukai ir 113 mergaičių, atvyko iš Afganistano Badachšano provincijos ir atsivarė savo gyvulių bandas.

„Tadžikų pasieniečiai, vadovaudamiesi humanistiniais ir geros kaimynystės principais, leido afganų pabėgėliams atvykti“, – sakoma „Chovar“ išplatintame pranešime.

Nurodoma, kad atvykėliai buvo apgyvendinti dviejose stovyklose kalnuotame Morgabo rajone Tadžikistano rytuose.

Visgi pasieniečiai pažymėjo iš atkeliavusių afganistaniečių konfiskavo daugiau kaip 3,5 kilogramo narkotikų.

Panešime sakoma, kad pabėgėliai atsivarė gyvulių, įskaitant apie 300 jakų, tris kupranugarius ir 30 arklių.

Tarnyba nurodė, kad padėtis pasienyje su Afganistanu išlieka valdoma.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

O ka veikia rusija Sirijoje? gal idiegia komunizma? buvo turtinga ,grazi valstybe ,,o dabar --vaiduoklis,griuvesiu kalnai ..o prasidejo nuo pilietines prieshprieshos..ir kiekviena grupuote isikviete remejus pilietinis virto svetimuju KARO arena

Anonimas

Cha,o ka veike Afganistane rusija?Idiege komunizma? Ar seniai rusai prakeike savus vojakus,kad sovietai ju sunus ishzude svetimoje zemeje?afganistane? Kiek ruses motinos apraudojo kareiveliu? ...ir ka vadovai veliau kalbejo ,kad ta intervencija --buvo ju klaida..gerai ,kad tie ,kurie uzvire ta intervencija savo sunus neparsiveze metalo karstuose. ,,,tie ishsidangino---atejo kiti

Demokratizatoriai

Nudemokratizavo Libaną,kuris dabar virto keturių genčių karo arena, per dvidešimt okupacijos metų nudemokratizavo Afganistaną, nuteriojo Iraką ir bombomis išdraskė Jugoslavija, - tai vat tokie JAV pasiekimai pasaulio "demokratizacijos " frontuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS