Teismas nuteisė šešis paauglius dėl galvos nukirtimo mokytojui | kl.lt

TEISMAS NUTEISĖ ŠEŠIS PAAUGLIUS DĖL GALVOS NUKIRTIMO MOKYTOJUI

  • 22

Prancūzijos teismas penktadienį nuteisė šešis paauglius dėl jų vaidmens 2020 metais nukertant galvą mokytojui, savo klasėje parodžiusiam pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų.

Kaip teigiama nepilnamečių teismo nuosprendyje, perskaitytame viešame posėdyje po už uždarų durų vykusio bylos nagrinėjimo, laisvės atėmimo bausmės svyruoja nuo 14 mėnesių iki dvejų metų, tačiau visos bausmės yra atidėtos arba sušvelnintos ir nė vienas kaltinamasis neatliks laisvės atėmimo bausmės.

47-erių istorijos ir geografijos mokytojas Samuelis Paty (Samiuelis Pati) buvo nužudytas 2020 metų spalio 16 dieną netoli jo mokyklos viename Paryžiaus šiaurės vakarų priemiestyje.

S. Paty žudiką, 18 metų čečėnų pabėgėlį Abdullakh Anzorovą (Abdulą Anzorovą), policija nušovė įvykio vietoje.

Radikalizavęsis jaunuolis nužudė mokytoją, rodžiusį moksleiviams pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų ir satyrinio žurnalo „Charlie Hedbo“.

Teismas vyko už uždarų durų, nes kaltinamieji įvykių metu buvo jauno amžiaus – nuo 13 iki 15 metų.

Kiti penki S. Paty mokyklos moksleiviai, kuriems tada buvo 14–15 metų, kaltinami nusikalstamu sąmokslu siekiant parengti smurto įvykdymą sunkinančiomis aplinkybėmis.

Jie buvo kaltinami tuo, kad už tam tikrą piniginį atlygį kelias valandas laukė, kol S. Paty išeis iš mokyklos.

Keturiems iš jų paskirtos lygtinės bausmės nuo 14 iki 18 mėnesių.

Penktasis nuteistas kalėti dvejus metus, tačiau bausmės vykdymas atidėtas 18 mėnesių, o likusius šešis mėnesius paauglys bus paleistas į laisvę, bet turės dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą.

Tarp teisiamųjų buvo ir paauglė, kuriai mokytojo nužudymo metu buvo 13 metų. Ji kaltinama melagingai tvirtinusi, kad S. Paty prieš parodydamas karikatūras paprašė moksleivių musulmonų pakelti rankas ir išeiti iš klasės. Vėliau ji tyrėjams sakė melavusi. Jos tą dieną klasėje nebuvo.

Mergaitei skirta 18 mėnesių lygtinė bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

LIETUVOS ŠVIETIMO SISTEMA

Pasuko būtent tuo pačiu keliu. Mokytojai jau terorizuojami ir net snukin gauna...Sulauksime ir tokių atvejų...

adikas

cia is tos serijos, kad merga pati kalta, jei ja isprievartavo, nes per trumpa sijona buvo uzsidejus. tikiuosi nesulaukt tokiu laiku, kai pagal tu bezdzioniu is vidurio rytu duda reiks sokt. prancuzam, tai jau akivaizdu per velu

jojo

dauginasi kaip tarakonai bl nx-belgijoj,olandijoj prancuzijoj uzdraude najametines eglutes-bus tik stilizuotos nes tai zeidzia daugumos religinius jausmus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS