Tunise susidūrė du traukiniai: sužeisti 95 žmonės | kl.lt

TUNISE SUSIDŪRĖ DU TRAUKINIAI: SUŽEISTI 95 ŽMONĖS

Tuniso sostinės pietuose pirmadienį susidūrus dviem keleiviniams traukiniams buvo sužeisti 95 žmonės, pranešė pagalbos tarnybos.

„Sužeistieji nuvežti į ligonines, žuvusiųjų nebuvo“, – naujienų agentūrai AFP sakė civilinės gynybos atstovas Moezas Triaa ir pridūrė, kad tik vienas iš traukinių vežė keleivius.

Pasak jo, dauguma sužeistųjų patyrė sumušimus ar lūžius, nė vienas jų nekelia pavojaus gyvybei. Jis pridūrė, kad daugelis keleivių patyrė šoką, buvo išsiųsta maždaug 15 greitosios pagalbos automobilių, kad sužeistiesiems būtų suteikta pagalba arba jie būtų nuvežti į ligoninę.

Susidūrimas įvyko 9.30 val. vietos laiku (08.30 GMT) Džebel Dželudo rajone, artėjant prie terminalo Tuniso centre. AFP reporteris vietoje matė, kad vieno traukinio priekis buvo įdubęs. Nelaimės priežastis iškart nebuvo aiški, nacionalinė traukinių bendrovė SNCFT neatsakė į prašymą pakomentuoti. Transporto ministras Rabi Majidi apsilankė nelaimės vietoje, tačiau su žurnalistais nekalbėjo.

Senstanti Tuniso geležinkelių sistema pastaraisiais metais patyrė keletą mirtinų avarijų. 2017–2021 m. šalyje įvyko 173 traukinių avarijos, per kurias žuvo 229 žmonės, 345 buvo sužeisti, sakė vyriausybinės transporto nelaimių prevencijos agentūros atstovas Achrafas Yehyaoui.

Mažiausiai penki žmonės žuvo ir daugiau nei 50 buvo sužeisti 2016 metų pabaigoje netoli pirmadienio avarijos vietos traukiniui įsirėžus į autobusą. Pareigūnas sakė, kad avarijos metu signalai ir apsauginiai vartai neveikė. 2016 m. įvyko avarija, dėl kurios buvo atleistas SNCFT vadovas Sabiha Derbalas.

Pernai Šiaurės Afrikos šalis patyrė vieną didžiausių geležinkelio nelaimių – 18 žmonių žuvo traukiniui atsitrenkus į sunkvežimį ir nuvažiavus nuo bėgių geležinkelio pervažoje į pietus nuo sostinės dėl signalų gedimo. Šalyje, kurioje gyvena šiek tiek mažiau nei 12 mln. žmonių, kelių eismo saugumo rodikliai taip pat prasti – vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pernai žuvo maždaug 980 ir buvo sužeista daugiau nei 6500 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

???koks operatorius sedejo prie begiu jesmo? kogero is u spec t taip blgis visais budais naikina zmones===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS