Turkija dėl išpuolio Stambule kaltina kurdų kovotojus: bombą susprogdino moteris? | kl.lt

TURKIJA DĖL IŠPUOLIO STAMBULE KALTINA KURDŲ KOVOTOJUS: BOMBĄ SUSPROGDINO MOTERIS?

Turkijos vidaus reikalų ministras apkaltino Kurdistano darbininkų partiją (PKK) atsakomybe už sprogimą judrioje Stambulo prekybos gatvėje, per kurį žuvo šeši žmonės, ir pirmadienį pranešė, kad įtariamasis buvo suimtas.

Sekmadienio popietę sprogimas nugriaudėjo Istiklalo gatvėje, populiarioje vietos gyventojų ir turistų apsipirkimo vietoje, ir dešimtis žmonių paliko sužeistus.

Įtariamasis buvo suimtas ankstyvą pirmadienį.

„Asmuo, padėjęs bombą, buvo suimtas“, – sakė vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (Siuleimanas Soilu) pareiškime, kurį transliavo oficialioji naujienų agentūra „Anadolu“.

„Mūsų duomenimis, už tai atsakinga teroristinė organizacija PKK“, – teigė jis.

PKK, Ankaros ir jos Vakarų sąjungininkių įtraukta į teroristinių organizacijų sąrašą, nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio tęsia mirtiną sukilimą už kurdų savivaldą pietryčių Turkijoje.

Ši grupuotė, prieš kurią nuolat vykdomos Turkijos karinės operacijos, taip pat yra Švedijos ir Turkijos, nuo gegužės mėnesio blokuojančios Stokholmo stojimą į NATO, kaltindama jį nuolaidžiavimu PKK, nesutarimų centre.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pasmerkė „bjaurų išpuolį“ Istiklal gatvėje.

„Būtų klaidinga, jei tvirtai pasakytume, kad tai terorizmas, bet pagal pirmuosius požymius... ten jaučiamas teroro kvapas“, – teigė šalies lyderis spaudos konferencijoje sekmadienį.

Būtų klaidinga, jei tvirtai pasakytume, kad tai terorizmas, bet pagal pirmuosius požymius... ten jaučiamas teroro kvapas.

Turkijos viceprezidentas Fuatas Oktay sakė (Fuatas Oktajus): „Manome, kad tai teroristinis aktas, įvykdytas užpuoliko, kuris, mūsų manymu, yra moteris, susprogdinusi bombą.“

Teisingumo ministras Bekiras Bozdagas (Bekiras Bozdahas) teigė: „Moteris sėdėjo ant vieno iš suolų daugiau nei 40 minučių, o paskui atsistojo.“

„Po minutės ar dviejų įvyko sprogimas“, – sakė jis televizijai „A Haber“.

„Yra dvi galimybės, – teigė jis. – Arba į šį maišelį įdėtas mechanizmas ir jis sprogsta, arba kažkas (jį) susprogdina nuotoliniu būdu.“

„Šiuo metu kruopščiai tikrinami visi duomenys apie šią moterį“, – sakė B. Bozdagas.

S. Soylu pranešime nepateikta jokių detalių apie šią moterį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

yra skirtumas tarp rasanciu kaltinimus ir zinanciu ivykio tiesa nes tai 2 priestaringi dalikai ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS