Turkijos teismas įkalino vyrą, kuris užpuolė šortus mūvėjusią moterį | kl.lt

TURKIJOS TEISMAS ĮKALINO VYRĄ, KURIS UŽPUOLĖ ŠORTUS MŪVĖJUSIĄ MOTERĮ

  • 0

Turkijos teismas ketvirtadienį nuteisė vyrą beveik ketveriems metams kalėjimo dėl išpuolio autobuse prieš šortus mūvinčią jauną slaugę byloje, sukėlusioje audringą visuomenės pasipiktinimą, praneša vietos žiniasklaida.

Stambulę stebėjimo kameros užfiksavo kaip išpuolio metu užpuolikas šaukia „visi dėvintys šortus turi mirti“.

Teisme nedalyvavęs įtariamasis, apsaugos darbuotojas Abdullah Cakiroglu (Abdula Čakirohlu), nuteistas trejiems metams ir dešimčiai mėnesių dėl „nepagarbos minties, įsitikinimų ir religijos laisvei“, bei už tyčia sukeltą žalą, praneša naujienų agentūra AA („Anadolu Ajansi“).

Nukentėjusioji, 24 metų Aisegul Terzi (Aišegiul Terzi), teismui sakė, kad ją užpuolęs vyras šaukė, kad ji „neturi teisės gyventi“ prieš smogdamas jai į veidą koja, per pernai rugsėjį įvykusį incidentą.

„Dažnai verkiu ir pykstu, dažnai jaučiuosi tarsi mane kažkas tuoj užpuls“, – po visuomenę supykdžiusio incidento turkų televizijai sakė A.Terzi.

Po įvykio, A.Cakiroglu vietos žiniasklaidai prisipažino, kad išpuolis „buvo neteisingas poelgis“ ir teigė kenčiantis nuo psichinės ligos, anksčiau jam buvo diagnozuota maniakinė depresija.

Incidentas sukėlė visuotinį pasipiktinimą Turkijoje, save laikančia pasaulietiška šalimi, žmonės išėjo protestuoti į gatves nešini plakatais su užrašu „Neliesk mano šortų!“

Valdančioji Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) partija „Teisingumas ir plėtra“ (AKP) rėmė apribojimų panaikinimą, moterims dėvinčioms islamišką galvos apdangalą.

Kritikai AKP kaltina vadovavimu pamažu augančiai Turkijos islamizacijai ir asmens teisių pažeidinėjimu, o partija šiuos kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS