Turkų dvasininkas neigia prisidėjęs prie Rusijos diplomato nužudymo | kl.lt

TURKŲ DVASININKAS NEIGIA PRISIDĖJĘS PRIE RUSIJOS DIPLOMATO NUŽUDYMO

  • 1

JAV gyvenantis musulmonų dvasininkas Fethullah Gulenas (Fetchula Giulenas) ketvirtadienį dar kartą pasmerkė Rusijos ambasadoriaus Turkijoje nužudymą ir atmetė Ankaros kaltinimus, esą už šį išpuolį atsakingas jo judėjimas.

Rusijos ambasadorių Andrejų Karlovą pirmadienį meno parodos atidaryme Ankaroje nušovė turkų policininkas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė, kad diplomatą nužudęs policininkas Mevlutas Mertas Altintasas (Mevliutas Mertas Altintašas) veikė kaip F.Guleno judėjimo narys.

Naujienų agentūros AP gautame vaizdo įraše F.Gulenas kaltino Turkijos vyriausybę šmeižiant jo judėjimą ir reiškė būgštavimus, kad Ankara gali apkaltinti jo šalininkus ir dėl kitų nužudymų.

F.Gulenas, kurį Ankara kaltina ir dėl nepavykusio liepos 15-osios perversmo, po A.Karlovo nužudymo paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė šią žmogžudystę ir pavadino ją „teroro aktu“.

Antradienį vėlai vakare karstas su nužudyto ambasadoriaus palaikais buvo parskraidintas į Maskvą, o ketvirtadienį įvyks jo laidotuvės.

Tuo tarpu į Ankarą dalyvauti A.Karlovo nužudymo tyrime buvo pasiųsti 18 rusų ekspertų ir užsienio reikalų ministerijos pareigūnų. Tai precedento neturintis žingsnis, dėl kurio susitarė R.T.Erdoganas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Rusai juk puikiai supranta kad šis senolis nė prie ko, tai galėjo organizuoti JAV su Saudo Arabija. Jiem buvo nenudingas Turkijos suartėjimas su Rusija. Kitaip sakant JAV eilinį kartą pakišo senolį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS