Ugandos vakaruose per išpuolį prieš mokyklą žuvo 25 žmonės | kl.lt

UGANDOS VAKARUOSE PER IŠPUOLĮ PRIEŠ MOKYKLĄ ŽUVO 25 ŽMONĖS

  • 1

Per, kaip manoma, teroristinį išpuolį, įvykdytą sąjungininkų demokratinių pajėgų, priklausančių „Islamo valstybei“ (IS), kovotojų, mokykloje Ugandos vakaruose žuvo mažiausiai 25 žmonės, šeštadienį pranešė šalies policijos atstovas.

„Kol kas iš mokyklos ištraukti 25 kūnai ir perkelti į Bveros ligoninę“, – sakė Fredas Enanga, turėdamas omenyje miestą netoli sienos su Kongo Demokratine Respublika.

F. Enanga teigė, kad Kongo DR rytuose įsikūrusi ADF užpuolė vidurinę mokyklą netoli Bveros, kur buvo sudegintas bendrabutis ir apiplėštas maisto sandėlis.

„Taip pat išgelbėtos aštuonios aukos, kurių būklė Bveros ligoninėje tebėra kritinė“, – sakė jis.

Kariuomenės ir policijos daliniai persekiojo užpuolikus Virungos nacionalinio parko, esančio už Kongo DR sienos, kur įsikūrusi ADF, kryptimi.

Iš pradžių buvę sukilėliai Ugandoje, dešimtajame XX amžiaus dešimtmetyje ADF įsitvirtino rytinėje Kongo DR dalyje ir nuo to laiko kaltinami nužudę tūkstančius civilių gyventojų.

Nuo 2019 metų dėl kai kurių ADF išpuolių Kongo DR rytuose atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“, kuri šiuos kovotojus apibūdina kaip vietinę IS Centrinės Afrikos provincijos atšaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

"Sąjungininkų demokratinės pajėgos, priklausancio Islamo valstybei..".Jūs ten žiūrit patys ką rašot ? Ar jau ir islamistai tapo jūsų sajungininkais ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS