Ukraina prakalbo apie Rusijai svarbią datą: tai – kitas atskaitos taškas mums visiems | kl.lt

UKRAINA PRAKALBO APIE RUSIJAI SVARBIĄ DATĄ: TAI – KITAS ATSKAITOS TAŠKAS MUMS VISIEMS

  • 0

Situacija fronte labai sunki, bet kontroliuojama, skelbia UNIAN.

Taip teigė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadymas Denisenka.

„Situacija – labai sudėtinga, ypač Sjeverodonecko kryptimi, bet kontroliuojama. Dabar galime pasakyti, kad rusų kariai iš tikrųjų neturi pažangos svarbiausiose srityse. Šią naktį jie vėl bandė įvažiuoti į Bachmutas-Lisičanskas greitkelį. Tačiau šį kartą jiems taip pat nepavyko – vėl greitkelį atkovojome. O pačiame Sjeverodonecke ypatingų proveržių nėra. Tačiau situacija sudėtinga ir Charkovo srities šiaurėje, nes okupantai bando priartėti prie Charkovo ir paversti jį frontu“, – detalizavo jis.

V. Denisenko taip pat pridūrė, kad sekmadienio ytą Kyjivo regione buvo girdėti sprogimai, veikė oro gynyba. Jis pažymėjo, kad tolesni įvykių scenarijai priklausys nuo to, ar rusų kariai sutelks savo žmogiškuosius rezervus.

„Šiuo metu kai kurie analitikai atsargiai pradeda teigti, kad jiems nebeužtenka atsargų papildyti tuos dalinius, kurie pasitraukia iš karo veiksmų. Kai kurie ekspertai sako, kad Rusijos kariai neturi pakankamai mobilizacijos resursų“, – akcentavo V. Denisenko.

Pasak jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vargu, ar oficialiai paskelbs mobilizaciją.

„Kitas atskaitos taškas mums visiems yra rugsėjo 11-oji – Rusijos Federacijos regioniniai rinkimai. Ir šie rinkimai V. Putinui yra labai svarbūs, nes tai yra balsavimas dėl pasitikėjimo jo politika. Jie vyks su šūkiu: „Pradėjome gyventi prasčiau, bet kuriame puikią šalį“. Rusai nori matyti šį karą per televiziją, tad, vargu, ar galima tikėtis, kad V. Putinas oficialiai paskelbs mobilizaciją“, – sakė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, mobilizacija, karo eiga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS