Ukraina praneša sunaikinusi dar vieną Rusijos karo laivą | kl.lt

UKRAINA PRANEŠA SUNAIKINUSI DAR VIENĄ RUSIJOS KARO LAIVĄ

  • 0

Kyjivas šeštadienį pranešė, kad jo pajėgos nuskandino dar vieną Rusijos karo laivą netoli Juodosios jūros Gyvačių salos, išgarsėjusios invazijos pradžioje dėl Ukrainos pasieniečių atsisakymo pasiduoti Maskvai.

Ukrainos gynybos ministerija savo pranešime nurodė, kad ginkluotas dronas sunaikino „Serna“ klasės desantinį katerį ir oro erdvės gynybos sistemą prie Rusijos pajėgų užimtos nedidelės salos.

Ministerija socialinėje žiniasklaidoje paskelbė iš oro nufilmuotą menkos raiškos nespalvotą vaizdo įrašą, kuriame, regis, matyti sprogimas virš lengvojo laivo ir išsibarstančios nuolaužos.

„Tradicinis Rusijos Juodosios jūros laivyno paradas šių metų gegužės 9-ąją vyks netoli Gyvatės salos – jūros dugne“, – parašė Gynybos ministerijos atstovai.

Atskirame pareiškime socialinėje žiniasklaidoje ukrainiečių kariuomenė nurodė, kad per bepiločio lėktuvo „Bayraktar“ smūgį taip pat buvo sunaikinta į salą pristatoma oro erdvės gynybos sistema „Tor-M2“.

 

 

Rusijos gynybos ministerija iš karto nepatvirtino smūgių fakto.

Anksčiau šį mėnesį Kyjivas pareiškė, kad jo bepiločiai orlaiviai sunaikino du Rusijos patrulinius laivus – irgi netoli Gyvačių salos.

Ši sala tapo Ukrainos pasipriešinimo Kremliaus įsiveržimui simboliu, internete žaibiškai išpopuliarėjus radijo pokalbiui, per kurį ukrainiečių pasieniečiai atsisako pasiduoti atakuojančio laivo įgulai. Jų ryžtingas atsakymas „Rusijos karini laive, eik ****“ tapo vienu iš šio karo simbolių.

Tas laivas – Rusijos laivyno flagmanas kreiseris „Moskva“ – balandžio viduryje nuskendo Juodojoje jūroje. Maskvos teigimu, tai įvyko laive kilus gaisrui ir detonavus šaudmenims. Tuo metu Ukrainos kariuomenė tvirtina, kad ji pataikė į kreiserį raketomis.

GALERIJA

  • Ukraina praneša sunaikinusi dar vieną Rusijos karo laivą
  • Ukraina praneša sunaikinusi dar vieną Rusijos karo laivą
  • Ukraina praneša sunaikinusi dar vieną Rusijos karo laivą
  • Ukraina praneša sunaikinusi dar vieną Rusijos karo laivą
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos karo laivas, sunaikintas Rusijos laivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS