Ukraina siūlo kompensacijas lėktuvo katastrofos aukų šeimoms | kl.lt

UKRAINA SIŪLO KOMPENSACIJAS LĖKTUVO KATASTROFOS AUKŲ ŠEIMOMS

Ukraina siūlo 7,5 tūkst. eurų finansines kompensacijas savo piliečių, žuvusių per lėktuvo katastrofą Irane, šeimoms.

Netoli Teherano trečiadienį sudužus ukrainiečių keleiviniam lėktuvui, žuvo visi 176 jame buvę žmonės, tarp jų – 11 ukrainiečių. Iranas šeštadienį pripažino, kad lėktuvą „dėl žmogaus klaidos“ numušė kariškių paleistos raketos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį per televiziją kreipdamasis į tautą sakė, kad jo vyriausybė taip pat spaus Iraną skirti atskiras kompensacijas aukų šeimoms.

Į ukrainiečius V. Zelenskis kreipėsi telefonu pasikalbėjęs su Irano prezidentu Hassanu Rouhani (Hasanu Rouhaniu). Pasak V. Zelenskio, Iranas pažadėjo teisti visus už lėktuvo numušimą atsakingus asmenis ir suteikti ukrainiečių ekspertams visą paramą, kurios reikės veiksmingam bendradarbiavimui.

Ukrainos vyriausybė nurodė, kad kiekvieno žuvusio ukrainiečio šeima iš valstybės gaus 7,5 tūkst. eurų atitinkančią sumą.

V. Zelenskis taip pat sakė, kad Iranas pažadėjo greitai identifikuoti ir sugrąžinti aukų palaikus.

Jis padėkojo JAV, Didžiajai Britanijai, Kanadai ir kitoms šalims už informaciją apie lėktuvo katastrofą ir paramą, „neabejotinai padėjusią“ paskatinti Iraną pripažinti savo atsakomybę.

Ukrainiečių specialistai tęsia įvykusios tragedijos tyrimą

Ukrainos vyriausybė laikosi nuomonės, kad atsakomybės už Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) lėktuvo numušimą netoli Teherano prisiėmimas yra svarbus žingsnis atliekant katastrofos tyrimą, šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Oleksijus Hončarukas.

„[Irano pareiškimas] yra svarbus tebesitęsiančio tyrimo žingsnis. Mūsų ekspertai tęsia darbą tragedijos vietoje, norėdami išsamiai ištirti priežastis ir išsiaiškinti tiesą. Ukrainos specialistai ir toliau ieško svarbių įrodymų, susijusių su tragedija“, – parašė O. Hončarukas.

Ukrainos specialistai kartu su Irano civilinės aviacijos organizacija apžiūrėjo aptiktas numušto lėktuvo „juodąsias dėžes“ ir vietą, kurioje saugomos sudužusio orlaivio nuolaužos.

„Lėktuvo fragmentai buvo išdėlioti, kad būtų galima įvertinti, kiek „Boeing 737-800“ dalių rasta“, – teigė premjeras.

Be to, iš avarijos aukų artimųjų jau paimti DNR mėginiai ir atliekamas žuvusiųjų palaikų identifikavimas, pridūrė jis.

Pasak O. Hončaruko, Ukraina padarys viską, kas įmanoma, kad išsiaiškintų visas įvykio aplinkybes ir suteiktų paramą aukų šeimoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Izraeliui numuštas lėktuvas LABAI naudingas: "Ką ir reikėjo įrodyt, Iranas LAUKINIS, jį reikia SUNAIKINT!". O ir Ukraina - patogus taikinys: Trampas ant jos pyksta, dar ir Malaizija pykčiu liepsnoja, o ir Rusija - gryna bėda su ta Ukraina. O dar žinant kad Ukrainos lėktuvui buvo duota komanda sukt atgalios, ir kaip tik tuo metu KAŽKODĖL (!?) sutriko iraniečių karinis ryšys, galima preziumuot kad tai VIRTUOZIŠKA teroristinė ataka, kur iraniečiai tebuvo statistais (ypač ŽINANT kokia dabar Irane velniava sukurstyta: KAS tokiu sumanumu pasižymi? :s).

kadangi

ukrainieciaisu rusais priesai o jav palaiko pagal savo iskaiciavimus tai logiska kad gal putino paprasyti ir numuse juk tai fanatikai......

...

Įdomu: negi reikia suprast kad komanda laineriui sukti atgalios (kur šaudo) atskriejo tiesiai iš Ukrainos? :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS