Ukraina teigia smogusi Rusijos „Vagner“ samdinių bazei | kl.lt

UKRAINA TEIGIA SMOGUSI RUSIJOS „VAGNER“ SAMDINIŲ BAZEI

  • 0

Ukraina pirmadienį pareiškė, kad smogė Rusijos sukarintos grupuotės „Vagner“ naudojamai bazei, taip pat tiltui netoli okupuoto Melitopolio miesto.

Rytų Ukrainos Luhansko srities gubernatoriaus Serhijaus Haidajus teigimu, „Vagner“ samdinių bazė buvo „sunaikinta tiksliu smūgiu“.

Apie šešėlinę sukarintą grupuotę, siejamą su Rusijos oligarchu Jevgenijumi Prigožinu, artimu prezidento Vladimiro Putino bendražygiu, žinoma nedaug.

„Vagner“ samdinių buvimas užfiksuotas Sirijoje, Libijoje, Malyje ir daugelyje kitų šalių – ypač Afrikos.

Ukrainos valdžia taip pat pranešė, kad sabotuotojai susprogdino geležinkelio tiltą į pietvakarius nuo Rusijos pajėgų užimto Melitopolio miesto.

173-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas platformoje „Telegram“ parašė, kad šis smūgis reiškia, jog iš Krymo „nebevažiuos jokie kariniai traukiniai“.

2014 metais Rusijos aneksuotas Krymo pusiasalis yra svarbi bazė, aprūpinanti Pietų Ukrainoje dislokuotus Rusijos karius.

Ukrainos kariuomenė sako vykdanti kontrpuolimą šalies pietuose. Kyjivo teigimu, atkovota jau dešimtys kaimų, o Rusijos kariai gali būti išstumti į kitą Dniepro upės krantą.

Tuo metu Juodosios jūros uostamiestyje Odesoje trys žmonės žuvo maudydamiesi dėl „nenustatyto sprogstamojo įtaiso“ detonacijos, pranešė vietos valdžios atstovas Serhijus Bračukas.

Pareigūnai įspėjo paplūdimių lankytojus nesimaudyti jūroje dėl nesprogusių minų pavojaus.

Anksčiau pirmadienį Rusijai apšaudant Charkivą, antrą pagal dydį Ukrainos miestą, žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar šeši buvo sužeisti, per „Facebook“ parašė aukšto rango policijos pareigūnas Serhijus Bolvinovas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vagner, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS