Ukrainiečio pasakojimas kelia šiurpą: atsidūręs duobėje su brolių lavonais, iš jos išlipo gyvas | kl.lt

UKRAINIEČIO PASAKOJIMAS KELIA ŠIURPĄ: ATSIDŪRĘS DUOBĖJE SU BROLIŲ LAVONAIS, IŠ JOS IŠLIPO GYVAS

  • 0

Černihivo srities gyventojas Mykola Kuličenko tiesiogine prasme prisikėlė iš numirusių. Rusijos kariai vyrą ir du jo brolius įtarė partizanavimu, todėl kankino ir galiausiai sušaudė. Tačiau Mykola pavyko išgyventi, rašo UNIAN.

33 metų Černihivo srities gyventojas savo istoriją išsamiai papasakojo TSN žurnalistams. Viskas vyko Dovžiko kaime. Ši gyvenvietė buvo užimta vos prasidėjus karui, nes yra visai netoli sienos su Baltarusija.

Rusijos karinė technika čia judėjo nuolat, tačiau vieną iš jos kolonų susprogdino ukrainiečių gynėjai. Iškart po to Rusijos kariai tarp vietos gyventojų pradėjo ieškoti partizanų.

„Jie ėjo į visus namus, išrengė gyventojus bei paguldė juos ant grindų. Taip pat grasino vaikams. Tai, kas vyko, buvo baisu“, – atviravo Mykola.

Pasak vyro, Rusijos kariai sužinojo, apie vieno iš dviejų jo brolių – Jevgenijaus karinę tarnybą Antiteroristinių operacijų zonoje (ATO) Donbase. todėl visus tris išvežė tardyti į štabą. Ją okupantai buvo įrengę Višnevo kaime. Čia buvo vežami pagrobti ukrainiečiai – kariškiai ir civiliai.

84-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Mykola teigimu, Rusijos kariai jam prie gerklės prikišo peilį, įrėmė šautuvą į pilvą, o jo vamzdį įkišo į burną. Per tardymus Ramzano Kadyrovo kovotojas, pravavardžiuojamas „Čikatilo“, buvo ypač žiaurus. „Jei nekalbėsi, mano sąskaitoje būsi 82-as“, – jam pasakė kadyrovietis.

Jei nekalbėsi, mano sąskaitoje būsi 82-as.

Kaip rašo UNIAN, visi broliai Kuličenkos buvo kankinti tris dienas, o paskui nuvežti į aikštelę šalia kelio ir sušaudyti. Prieš Rusijos kariams atidarant ugnį, Mykola pasuko galvą, būtent dėl to šautuvo kulka praskriejo pro jo skruostą. Tačiau jis apsimetė negyvu. Mykola į duobę buvo įmestas pirmas, o ant viršaus – dviejų jo brolių lavonai. Kūnus ruoštasi laidoti.

Kapavietėje M. Kuličenko praleido kelias minutes. Paskui norėdamas išlipti iš duobės į viršų stūmėsi rankomis ir keliais. Tada ant šono paguldė savo brolio Dmitrijaus kūną, kad galėtų išlipti iš kapo. Mykola ištisas dienas vaikščiojo per laukus, apeidamas priešo kontrolės punktus, bet vis tiek pateko į gimtąjį kaimą ir sužeistas parėjo namo.

Gairės: karas Ukrainoje, kapavietė, Rusijos kariai, nušauti ukrainiečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS