Ukrainiečių meras: padėtis Avdijivkoje kai kuriose vietose tampa kritinė | kl.lt

UKRAINIEČIŲ MERAS: PADĖTIS AVDIJIVKOJE KAI KURIOSE VIETOSE TAMPA KRITINĖ

  • 0

Situacija aplink Avdijivką, apgultą fronto miestą Rytų Ukrainoje esančioje Donecko srityje, tampa labai sudėtinga, kai kuriose vietovėse net kritinė, antradienį sakė miesto meras Vitalijus Barabašas.

Jį cituoja ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“.

2023-iųjų spalį Rusijos pajėgos suintensyvino atakas prieš Avdijivką ir, kaip pranešama, patyrė didelių nuostolių bandydamos apsupti miestą, esantį vos už kelių kilometrų nuo okupuoto Donecko. Nepaisant nuostolių, neseniai ėmė rastis pranešimų, kad rusų pajėgos nuolat žengia į priekį.

„Padėtis labai sudėtinga, labai įtempta. Galima sakyti, kad prieš kelias savaites padėtis buvo sudėtinga, bet (vis dar) kontroliuojama“, – eteryje sakė V. Barabašas.

Jis pridūrė, kad tai nereiškia, jog viskas prarasta, tačiau pabrėžė, kad Rusija ir toliau meta dideles pajėgas prieš Avdijivkoje įsitvirtinusius ukrainiečių karius.

Rytiniame pranešime Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas antradienį pranešė, kad per praėjusią dieną ukrainiečių gynėjai atrėmė 29 išpuolius prie Avdijivkos ir maždaug už 14 km į šiaurės vakarus esančio Novobachmutivkos kaimo.

Rusija nuo spalio bando užimti Avdijivką – pramoninį miestą, kuris tapo Ukrainos pasipriešinimo simboliu po to, kai 2014 metais trumpam atiteko Maskvos remiamiems separatistams.

Rusijos pajėgos kontroliavo teritoriją į šiaurę, rytus ir pietus nuo Avdijivkos, teigė naujienų agentūra AFP.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad Maskvos pajėgos „pasiekė Avdijivkos pakraščius“.

Ukraina yra teigusi, kad jos pajėgos laikosi.

Gairės: karas Ukrainoje, Avdijivka, Rusijos pajėgos, italijus Barabašas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS