Rusijos karių žiaurumai: moteriai supjaustė veidą ir kaklą, prie motinos akių prievartavo sūnų | kl.lt

RUSIJOS KARIŲ ŽIAURUMAI: MOTERIAI SUPJAUSTĖ VEIDĄ IR KAKLĄ, PRIE MOTINOS AKIŲ PRIEVARTAVO SŪNŲ

  • 0

Kai Rusijos kariai Ukrainoje pagrasino išprievartauti jauną merginą, jos motina bandė juos įtikinti, kad vietoj dukros prievartautų ją, pasakojo psichologė Vasylisa Levčenko, skelbia „Radio Free Europe / Radio Liberty“.

Ukrainos teisių ombudsmenė Liudmyla Denisova teigė, kad kai kurios aukos tvirtino, jog kariai joms sakė tokius dalykus kaip: mes pasirūpinsime, kad daugiau niekada nebenorėtumėte būti su vyru, kad neturėtumėte daugiau vaikų.

„Remiantis preliminaria informacija, išžaginimų buvo labai daug – siaubingai daug. Visos bylos bus ištirtos, kai teritorija bus išlaisvinta“, – sakė Ukrainos generalinė prokurorė Iryna Venediktova.

Penkiasdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

31 metų moteris iš Malajos Rohano kaimo, esančio netoli rytinio Charkivo, prašiusi neskelbti asmeninių duomenų, sakė, kad Rusijos kareivis įsiveržė į mokyklos rūsį, kur slėpėsi grupė moterų ir vaikų, nuvedė ją į klasę ir įrėmęs ginklą privertė nusirengti bei tenkinti jo aistrą oraliniu būdu.

„Du kartus jis šovė į lubas ir pasakė, kad tai man suteiks daugiau „motyvacijos“, – kalbėjo jauna moteris. Pasak jos, karys ją išprievartavo du kartus ir peiliu perpjovė veidą bei kaklą, o tada paleido.

Kijevo srities policijos vadovas Andrijus Nyebytovas „Current Time“ papasakojo apie įtariamą išžaginimo atvejį ir Bohdanivkos kaime.

„Moteris su mažamečiu sūnumi grįžo namo ir bandė slėptis nuo jos vyrą nužudžiusių Rusijos kareivių, bet tą vakarą du iš jų pasirodė girti ir ją išprievartavo pagrasinę nušauti sūnų, – sakė A. Nyebytovas.

Ukrainos karinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulis apkaltino Rusijos karius Kryviy Rih mieste, esančiame pietiniame Chersono regione, išprievartavus 78 metų moterį.

Ukrainos teisių ombudsmenė L. Denisova balandžio 8-ąją pranešė ir apie įtariamą 14-metės mergaitės išžaginimą, kurį Bučoje galimai įvykdė penki kariai. Auka buvo pastojusi.

L. Denisova taip pat pridūrė, kad dar viena moteris Bučoje buvo pririšta prie stalo ir priversta stebėti, kaip Rusijos kariai prievartavo jos 11-metį sūnų, o 20-metę moterį Kyjivo regione, Irpinės mieste, vienu metu išprievartavo trys kariai.

Psichologė V. Levčenka teigė, kad išžaginimų skaičius tikriausiai yra daug didesnis nei pranešama. Pasak jos, moterys ne nenori apie tai kalbėti, o negali dėl ištikto šoko. Tačiau tarp ukrainiečių, pabėgusių į Lenkiją, atsiranda pasakojančių savo istorijas ten dirbantiems pagalbos darbuotojams. Vis dėl to, kai kurios tyli, nes bijo būti rastos ir nužudytos.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, prievartavimai, išprievartautos moterys, Rusijos kariai, istorijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS