Ukrainoje areštuotas tanklaivis, aprūpinęs kuru Rusijos Juodosios jūros laivyną | kl.lt

UKRAINOJE AREŠTUOTAS TANKLAIVIS, APRŪPINĘS KURU RUSIJOS JUODOSIOS JŪROS LAIVYNĄ

  • 5

Ukrainos teismas pirmadienį patvirtino areštą tanklaiviui „Mrija“, kuriuo buvo nugabenta degalų Rusijos Juodosios jūros laivyno daliniams.

Rugpjūčio 10 dieną Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) atliko kratą laive, priklausančiai valstybinei naftos įmonei PONP, kai iš šio tanklaivio Chersono uoste buvo ruošiamasi perpumpuoti dyzeliną į bendrovės rezervuarus.

PONP argumentavo, kad ši krata buvo atlikta neteisėtai, nes SBU gautame orderyje buvo įrašytas šio laivo ankstesnis pavadinimas – „Vilha“ – ir kitas savininkas.

Įtariama, kad „Vilha“ 2015 metais neteisėtai lankėsi Sevastopolio uoste Rusijos aneksuotame Kryme. Prokurorų duomenimis, tanklaivis tiekė degalus Rusijos Juodosios jūros laivynui.

Nuo to laiko tanklaivio savininkai ne kartą keitėsi.

Chersono miesto teismas rugpjūčio 13 dieną atsisakė leisti areštuoti „Mrija“, todėl Kijevo vyriausybei pavaldžios Krymo autonominės respublikos prokuratūra pateikė apeliaciją, kurią pirmadienį patenkino Chersono apeliacinis teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tik

idomu kas kam ka laizo?....ar kartais ne ruspaslaptis laizo sionistams pusbacius su sniuriukas su emblema made jav.......

kaunietis

Tvarka turi būti, o nusikaltėliai - nubausti. O ką , okupantai ir jų pakalikai mano , kad viskas taip ir praeis ??? NEPRAEIS.

O nepraejus ir 5 metams

Savininkas sedi toks ir galvoja 0 prie ko čia aš:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS