Ukrainoje ginkluotas užpuolikas paleido savo įkaitą ir paspruko | kl.lt

UKRAINOJE GINKLUOTAS UŽPUOLIKAS PALEIDO SAVO ĮKAITĄ IR PASPRUKO

 

Ukrainos vidurio regiono mieste Poltavoje ginkluotas vyras, ketvirtadienį pagrobęs vieną aukšto rango policijos pareigūną, išvažiavo iš miesto teisėsaugos pareigūnų jam perduotu automobiliu, paliko mašiną ir įkaitą kelyje ir paspruko į mišką, pranešė policija.

„Piktadarys vidury kelio paliko automobilį ir pasislėpė giraitėje. Šiuo metu tęsiama specialioji operacija pavojingam nusikaltėliui sulaikyti“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltiniai Nacionalinėje policijoje.

Pareigūnų duomenimis, užpuoliko pagrobtas įkaitas nenukentėjo.

Anksčiau policijos atstovas Romanas Hryšynas sakė, kad vyras, kuris grasindamas granata pagrobė teisėsaugos pareigūną, yra ne kartą teistas vietos gyventojas. Anot atstovo, užpuolikas reikalavo netraukti jo baudžiamojon atsakomybėn.

Atstovas sakė, kad užpuolikas yra „32 metų vietos gyventojas. Jis ne kartą buvo patekęs į policijos akiratį, yra teistas už nusikaltimus turtui, taip pat už narkotinių medžiagų laikymą“.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad policijos pulkininką Vitalį Šyjaną pagrobęs užpuolikas vardu Romanas Skrypnykas.

Ankstesniuose pranešimuose sakoma, kad policijai pamėginus sulaikyti tą vyrą, įtariamą automobilio vagyste, jis pagrasino granata ir paėmė vieną iš pareigūnų įkaitu. Kiek vėliau jis iškeitė tą pareigūną į regioninės kriminalinės policijos viršininką ir išvažiavo automobiliu, kurį jam pareikalavus davė policija.

Incidentas Poltavoje nutiko dvi dienos po to, kai kitas ginkluotas vyras vakariniame Lucko mieste užgrobė autobusą ir paėmė įkaitais 13 keleivių. Ilgiau kaip 12 valandų juos laikęs asmuo galiausiai buvo areštuotas policijos, o visi jo pagrobti žmonės – išvaduoti.

Įtempta įkaitų drama baigėsi tuojau po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sutiko paskelbti trumpą vaizdo įrašą, kuriame rekomendavo pasižiūrėti 2005 metais Jungtinėse Valstijose sukurtą dokumentinį filmą „Žemiečiai“ (Earthlings“), smerkiantį žmonių netinkamą elgesį su gyvūnais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kyla įtarimas

jog Vagneris savo samdomiems tituškomas Ukrainoje naują vaidmenį sugalvojo?

matomai saule xoxolu banderlogams

visiskai moumuonely perkepino , kas antra savaite debilai ginkluoti po miestus laksto ir uzpuldineja zmones...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS