Ukrainos Chersono regione po V. Zelenskio apsilankymo pranešama apie apšaudymus | kl.lt

UKRAINOS CHERSONO REGIONE PO V. ZELENSKIO APSILANKYMO PRANEŠAMA APIE APŠAUDYMUS

  • 0

Kyjivas ir Maskva ketvirtadienį apsikeitė kaltinimais dėl apšaudymų potvynio paveiktame Ukrainos pietiniame Chersono regione.

Apie apšaudymus pranešama regione vykdant gelbėjimo operacijas ir siekiant evakuoti žmones, nukentėjusius nuo potvynių, kuriuos sukėlė Kachovkos užtvankos griūtis.

Netrukus po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apsilankė Chersono mieste, Kyjivas pranešė, kad per Maskvos pajėgų smūgius Chersono regionui buvo sužeisti devyni žmonės.

Tuo tarpu Maskvos paskirta valdžia rusų okupuotoje Chersono srities dalyje pareiškė, kad per Ukrainos pajėgų apšaudymą žuvo du evakuojami asmenys.

Dėl Kachovkos užtvankos griūties pakilo Dnipro upės vandens lygis, todėl tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti savo namus. Įvykis taip pat sukėlė rimtų nuogąstavimų dėl humanitarinės krizės.

Rusijos paskirta Naujosios Kachovkos, kurioje yra užtvanka, administracija pranešė, kad dėl potvynio žuvo penki žmonės, o dar 41 buvo paguldytas į ligoninę.

Ukrainos policija pranešė, kad vienas žmogus žuvo kaimyniniame Mykolajivo regione esančiame kaime prie upės.

V. Zelenskis paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip jis susitinka su pareigūnais Chersono ir Mykolajivo regionuose, stebi evakuacijos pastangas Chersone ir aplanko nukentėjusiuosius ligoninėje.

„Dėkoju gelbėtojams ir savanoriams! Dėkoju visiems, dalyvaujantiems šiame darbe!“ – rašė V. Zelenskis.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai ketvirtadienį Chersone girdėjo artilerijos šūvius. Pranešama, kad apšaudytas rajonas, kur gelbėtojų valtimis atplukdomi žmonės iš užlietų rajonų.

„Dėl apšaudymo Chersono regione, kur vykdoma evakuacija, buvo sužeisti devyni žmonės“, – pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Ji nurodė, kad niekas nežuvo ir kad tarp sužeistųjų yra šeši civiliai. Taip pat sužeistas vienas policininkas ir du gelbėjimo tarnybų žmonės.

Regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas sakė, kad tarp sužeistųjų yra gydytojas ir vienas vokiečių savanoris.

Srities prokuratūra anksčiau skelbė, kad žuvo vienas žmogus.

Tuo metu Rusijos primesta valdžia apkaltino Ukrainą apšaudžius vieną civilių evakuacijos punktą Chersono regione ir sakė, kad žuvo du žmonės.

Ukraina ir Rusija, kaltinančios viena kitą dėl užtvankos susprogdinimo, paskelbė dėl kilusio potvynio evakavusios daugiau kaip 6 000 žmonių. Daug daugiau gyventojų išvyksta savarankiškai.

Iš viso Chersono srityje užlieta 600 kv. km, 68 proc. – rusų kontroliuojamoje teritorijoje, sakė O. Prokudinas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, apšaudymai, Chersonas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS