Ukrainos karinės žvalgybos vadovui priskirtas komentaras dėl sprogimo Kryme – klastotė | kl.lt

UKRAINOS KARINĖS ŽVALGYBOS VADOVUI PRISKIRTAS KOMENTARAS DĖL SPROGIMO KRYME – KLASTOTĖ

Ukrainos karinės žvalgybos vadovo Kyrylos Budanovo vardu išsakytas komentaras, kad Kryme įvykęs sprogimas buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir gynybos žvalgybos darbas, yra klastotė, trečiadienį pareiškė Ukrainos karinės žvalgybos spaudos tarnybos atstovas Andrijus Jusovas.

„Kyrylos Budanovo vardu pateiktas komentaras, kad sprogimas poligone Kryme buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir gynybos žvalgybos darbas, yra klastotė“, – sakė jis visuomeniniam Ukrainos transliuotojui.

Anksčiau apie tai pranešė kelios žiniasklaidos priemonės, įskaitant naujienų agentūrą AFP, remdamosi Ukrainos žvalgybos vadovo vardu pavadintu „Telegram“ kanalu.

Maskvos primestos Krymo administracijos vadovas anksčiau sakė, kad trečiadienį kilo gaisras viename mokomajame lauke, todėl nurodyta evakuoti daugiau kaip 2 tūkst. civilių.

„Planuojama laikina keturių vietovių, esančių prie karinio [mokomojo] lauko Kirovskės rajone, gyventojų evakuacija. Tai daugiau kaip 2 tūkst. žmonių“, – sakė Sergejus Aksionovas.

Maskvos primestos administracijos pareigūnai gaisro priežasties nenurodė, bet kai kurios rusų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad tame rajone buvo girdimi sprogimai, o filmuotoje medžiagoje matyti į dangų kylantys juodų dūmų stulpai.

Pranešimas pasirodė kelios dienos po to, kai Ukraina jūriniais dronais atakavo Krymo (Kerčės) tiltą – svarbią karinio tiekimo iš Rusijos į Krymą arteriją.

Dėl trečiadienį kilusio gaisro taip pat buvo uždaryta pusiasalį kertančios Tauridės magistralės atkarpa.

Valstybės remiamo laikraščio „Izvestija“ platformos „Telegram“ paskyroje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti juodų dūmų stulpai, o dvi kitos rusų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad sprogimai tame rajone girdėjosi daugiau kaip dvi valandas.

Autobusų eismas keliais tarp regionų laikinai nukreipiamas kitur, „Telegram“ parašė Nikolajus Lukašenka iš Maskvos primestos Krymo susisiekimo ministerijos.

Tauridės magistralė jungia Krymo rytuose esantį Kerčės uostą su Sevastopoliu vakarinėje pusiasalio pakrantėje.

Rusija Krymą nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo 2014 metais; tarptautinė bendrija šios aneksijos nepripažįsta.

Kyjivas ne kartą sakė, kad planuoja susigrąžinti Krymą.

Gairės: Krymas, sprogimas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, klastotė, komentaras, Ukrainos karinė žvalgyba, vadovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS