Ukrainos kariuomenėje tarnaujantis lietuvis: Rusijos kariai yra ne kariai, jie – „mėsa“ | kl.lt

UKRAINOS KARIUOMENĖJE TARNAUJANTIS LIETUVIS: RUSIJOS KARIAI YRA NE KARIAI, JIE – „MĖSA“

  • 0

Kaip ukrainiečiai kovoja su juos užpuolusia Rusijos kariuomene ir ką jiems tenka išgyventi, LNK žurnalistai teiravosi lieturvio Mariaus Skripkiūno, kuris vežė paramą Ukrainos kariams ir pasiliko kovoti kartu su jais.

„Mes – puolamasis būrys. Turime vieną tanką, pusantro BTR. Atvažiuojame, einame į artimą kovą ir puolame. Krapštome juos (Rusijos karius – aut. past) iš apkasų, miestų, pastatų. Dabar, per paskutinę operaciją, bandėme iškrapštyti iš apkasų, bet neišėjo. Todėl, kad jie sėdi apkasuose – į juos nepataikysi. Šaudyk, kiek nori. Pagailėjo amunicijos ir liepė nutraukti tą ataką. Apsisukome ir išvažiavome. Reikia pagalbos, nes į tą kraštą niekas nepapuola – net humanitarinė pagalba, nes niekas nevažiuoja. Kai važiavau, kas penkis kilometrus šaudo, o kas penkis „gradais“ (raketinėmis sistemomis „Grad“ – aut. past.) varo. Todėl ten niekas ir nevažiuoja, bet aš nuvažiavau ir likau. Liksiu tame būryje iki galo“, – sakė lietuvis, tarnaujantis Ukrainos kariuomenėje.

Pasak jo, emocinė atmosfera čia – tragiška: vaikai neina į mokyklas, nes Rusijos kariuomenė pastoviai šaudo ir leidžia raketas. Civiliai to bijo, o kareiviai, sakė lietuvis, – pripratę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pirmą dieną ir man buvo baisu, o dabar nei baisu, nei ką. Labiausiai desantiniams būriams – 79 ir 80, ten, kur aš esu, padėtų termovizoriai, optika žvalgybai, naktinė optika kontratakoms, radijo ryšio stotelės, automobiliai – būtų gerai, kad būtų paruošti – su lankais, nors kiek apšarvuoti, kad nors kažkiek sustabdytų bent paprastas kulkas. Reikia daug medicinos priemonių, nes mes buvome pasaloje, bet gerai sudirbo jų (Rusijos karių – aut. past.) žvalgyba ir iš 90 žmonių likome trise. Dar reikėtų dronų, nes Rusijos kariai tokių dalykų neturi, tai labai padėtų. Aišku, jie juos numušinėtų, reikėtų gal net daugiau. Dabar formuojame naują brigadą, bet vėl nieko nebeturime... “ – atviravo M. Skripkiūnas.

Jie atvažiavę – valgyti neturi. Eina vogti vištų. Pradėjome juokauti, kad padarysime pasalą – prileisime gyvų vištų, tegul jie bėga į mišką, o mes juos šaudysime.

Lietuvis sakė, kad trys kariai, kurie liko, yra kariavę Donbaso oro uoste. „Aš kaip pradedantysis labai daug iš jų mokausi ir jie nenori, kad juos palikčiau. Jie nori dirbti su manimi. Rusijos kariai yra ne kariai. Jie yra „mėsa“. Mes dabar juokaujame, kad jų – desantininkų tiek išvalysime, kad nebus su kuo kariauti. Tik mašinos belikę. Mes pakrantę nuo vadinamųjų desantininkų nemažai išvalę. Jie atvažiavę – valgyti neturi. Eina vogti vištų. Pradėjome juokauti, kad padarysime pasalą – prileisime gyvų vištų, tegul jie bėga į mišką, o mes juos šaudysime. Bet mūsų komendantas juokais atsakė: man gaila kulkų, pasiimkite pagalius ir daužykite Rusijos karius“, – pasakojo lietuvis.

GALERIJA

  • Marius Skripkiūnas
Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, lietuvių kariai, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS