Ukrainos ministerija: okupantai smogė medicinos įstaigai, sužeisti keturi žmonės | kl.lt

UKRAINOS MINISTERIJA: OKUPANTAI SMOGĖ MEDICINOS ĮSTAIGAI, SUŽEISTI KETURI ŽMONĖS

  • 0

Ukraina ketvirtadienį paskelbė, kad per Rusijos raketų smūgį medicinos įstaigai Charkivo regione buvo sužeisti keturi žmonės.

Ukrainos rytuose esanti Charkivo sritis pastaruoju metu nuolat apšaudoma.

Kyjivas taip pat pranešė, kad rusų pajėgos praėjusią naktį į Ukrainą paleido keturis dronus, o ukrainiečių oro gynyba du iš jų numušė virš Charkivo srities.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad vėlai trečiadienį suduoto raketų smūgio taikinys buvo kaimas netoli Kupjansko, kurį rusų pajėgos bando užimti.

„Apgadinti medicinos įstaigos dviejų aukštų pastato fasadas, langai ir stogas“, – nurodė ministerija.

Ji pridūrė, kad yra keturi sužeistieji ir kad iš viso buvo evakuoti 38 žmonės.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad jos oro gynyba per naktį virš Rusijos teritorijos numušė 11 Ukrainos dronų.

„Šią naktį buvo sužlugdytas Kyjivo režimo mėginimas įvykdyti teroristinį išpuolį, panaudojant bepiločius orlaivius, prieš objektus Rusijos teritorijoje, – sakoma ministerijos pareiškime. – Oro gynybos priemonės perėmė ir sunaikino dronus virš Belgorodo (keturi dronai) ir Kursko (vienas dronas) sričių.“

Apie 5.30 val. Lietuvos laiku dar keturi dronai buvo numušti virš Belgorodo srities, o du – virš Voronežo srities, nurodė Maskva.

Ukraina jau beveik dvejus metus yra nuolat bombarduojama iš oro Rusijos pajėgų ir kreipėsi į sąjungininkus Vakaruose, kad šie sustiprintų jos oro gynybos sistemas. Per bombardavimus žuvo tūkstančiai žmonių.

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina suaktyvino dronų atakas prieš Rusijos teritoriją, daugiausia prieš pasienio regionus, taip pat prieš sostinę Maskvą ir šiaurinį Sankt Peterburgo miestą.

Mirtiniausias toks išpuolis įvyko gruodžio 30 dieną Belgorodo mieste, kai žuvo 25 žmonės, apie 100 buvo sužeista, o dar keli šimtai evakuoti.

Gairės: karas Ukrainoje, smogė medicinos įstaigai, sužeisti žmonės, Charkivo regionas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS