Ukrainos oligarchui I. Kolomoiskiui – įtarimai dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo | kl.lt

UKRAINOS OLIGARCHUI I. KOLOMOISKIUI – ĮTARIMAI DĖL SUKČIAVIMO IR PINIGŲ PLOVIMO

  • 6

Ukrainos oligarchui Ihoriui Kolomoiskiui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo, šeštadienį pranešė Generalinė prokuratūra ir kitos institucijos.

Kaip skelbiama, I. Kolomoiskiui Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) ir Ukrainos ekonominio saugumo biuro (BEB) pareigūnai įteikė pranešimą apie įtarimus pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius.

„Remiantis Ukrainos saugumo tarnybos ir Ekonominio saugumo biuro medžiaga, pranešimą apie įtarimus padarius nusikaltimus gavo faktinis didelės finansinės ir pramoninės grupės savininkas Ihoris Kolomoiskis“, – sakoma SBU pranešime.

„Nustatyta, kad 2013–2020 metais I. Kolomoiskis legalizavo daugiau nei pusę milijardo grivinų (12,6 mln. eurų), pervesdamas jas į užsienį, naudodamasis kontroliuojamų bankų įstaigų infrastruktūra“, – nurodė SBU.

Kaip pranešama, tyrimas tęsiamas.

Vasarį SBU ir BEB atliko kratą buvusio „PrivatBank“ savininko I. Kolomoiskio namuose. Tuo metu pranešta, kad krata buvo surengta dėl tyrimo, susijusio su 40 mlrd. grivinų (apie 1 mlrd. eurų) pasisavinimu iš dviejų energetikos bendrovių.

2016 metų gruodį Ukraina nacionalizavo didžiausią Ukrainos banką „PrivatBank“, siekdama išvengti bankroto, galėjusio sukelti pavojų visam šalies bankų sektoriui.

I. Kolomoiskis nacionalizavimo pastangas skundė teisme, bet nesėkmingai.

2021 metų kovą Jungtinės Valstijos uždraudė į šalį įvažiuoti I. Kolomoiskiui ir jo artimiesiems, apkaltinusios oligarchą korupcija ir kenkimu demokratijai.

I. Kolomoiskis buvo artimas Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, kuris prieš rinkimus 2019 metais žadėjo pažaboti korupciją, nors anksčiau yra gavęs finansinės naudos iš I. Kolomoiskio žiniasklaidos imperijos, transliavusios jo humoro šou.

Vėliau V. Zelenskis stengėsi atsiriboti nuo šio prieštaringai vertinamo veikėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kolomolskis nuolat yra mėšlinas vagis ,

kadangi pastoviai plauna pinigus - visada yra "š v a r u s "

As

Neveltui Ukraina tarp pirmaujanciu pagal korupcojos lygi pasaulyje.

onute

Teisingai Putinas saklė kad visa ukraina išvogta kaip tik pradėjo valdyti tas pijokas o po jo komikas Vogė kas tik prėjo ir šalis išvogta išžudyta O kiek dar dabar sėdi vagiu radoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS