Ukrainos pajėgos skelbia pernakt sunaikinusios 58 rusų dronus ir 26 raketas | kl.lt

UKRAINOS PAJĖGOS SKELBIA PERNAKT SUNAIKINUSIOS 58 RUSŲ DRONUS IR 26 RAKETAS

  • 0

Ukrainos oro pajėgos penktadienį pranešė pernakt sunaikinusios 58 rusų paleistus atakos dronus ir 26 įvairaus tipo raketas.

Jų pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad naktį į penktadienį rusai surengė didelio masto ataką prieš Ukrainą, nukreiptą į energetikos ir šildymo sektorių, iš viso panaudoję 60 atakos dronų „Shahed“ bei 39 įvairaus tipo raketas.

Remiantis pranešimu, oro pajėgoms pavyko sunaikinti 84 iš 99 taikinių: 58 dronus, 17 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555, penkias valdomas raketas Ch-59 ir keturias sparnuotąsias raketas „Iskander-K“.

Padažnėjus ukrainiečių smūgių Rusijos pasienio regionams, rusai pastarosiomis savaitėmis intensyvino oro smūgius Ukrainai, pirmiausia taikydamiesi į energijos infrastruktūrą.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad penktadienio naktį rusai taikėsi į 10 šalies regionų ir kad padaryta žalos elektrinėms bei privatiems namams, sužeisti keli žmonės.

Vienas pagrindinių Ukrainos energijos tiekėjų DTEK paskelbė, kad buvo atakuotos trys iš jos šiluminių elektrinių ir kad šie objektai smarkiai apgadinti.

„Po atakos inžinieriai nedelsdami pradėjo šalinti padarinius“, – sakoma internete paskelbtame kompanijos pareiškime. Jame priduriama, kad vienas DTEK darbuotojas buvo sužeistas.

Gairės: Ukrainos pajėgos, dronai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS