Ukrainos pareigūnai: virš Kyjivo numušta daugiau kaip 10 Rusijos dronų | kl.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAI: VIRŠ KYJIVO NUMUŠTA DAUGIAU KAIP 10 RUSIJOS DRONŲ

  • 0

Ukrainos pareigūnai anksti trečiadienį pranešė, kad per naktinę ataką Kyjive buvo numušta daugiau kaip 10 Rusijos dronų.

„Į Kyjivą vienu metu iš kelių krypčių įskrido dronų grupės. Tačiau visus oro taikinius – daugiau kaip 10 bepiločių orlaivių – laiku aptiko ir sunaikino oro gynybos pajėgos ir priemonės“, – sakė sostinės karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko.

Jis pridūrė, kad Rusija panaudojo Irano gamybos dronus „Shahed“, kurių nuolaužos nukrito keliose vietovėse.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko anksčiau trečiadienį sakė, kad išpuolis sostinėje padarė žalos keliuose vakariniuose rajonuose, įskaitant Solomjankos, kuriame yra tarptautinis oro uostas ir kur buvo apgadintas negyvenamosios paskirties pastatas.

Pasak mero, niekas nežuvo ir nebuvo sužeistas.

Kyjivo miesto karinė administracija nurodė, kad bepiločio orlaivio dalys nukrito ant vaikų žaidimų aikštelės Holosijivo rajone, o negyvenamame pastate kilo gaisras, ir pridūrė, kad įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Taip pat pranešta, kad dronų nuolaužos krito sostinės Sviatošyno rajone.

Kiek anksčiau Kyjivo miesto karinė administracija buvo paskelbusi perspėjimą dėl atakų ir liepė gyventojams likti slėptuvėse.

Naktį veikiant oro gynybos sistemoms buvo girdima daug garsių sprogimų.

Trečiadienį pietiniame Odesos regione taip pat buvo surengta dronų ataka, „Telegram“ pranešė regiono karinė administracija, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Išpuoliai įvykdyti kitą dieną po to, kai Rusija pranešė numušusi ukrainiečių bepiločius orlaivius, nutaikytus į Maskvą, Krymą ir laivus Juodojoje jūroje. Antradienį į tą patį biurų pastatą Maskvos finansiniame kvartale buvo smogta jau antrą kartą per kelias dienas.

Pirmadienį Rusija pareiškė, kad intensyvins smūgius Ukrainos karinei infrastruktūrai, atsakydama į dronų atakas savo teritorijoje, dėl kurių ji kaltina Kyjivą.

Praėjusią savaitę Maskva surengė naktinę dronų ataką prieš Kyjivą – visi atskridę bepiločiai orlaiviai buvo numušti.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos dronai, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS