Ukrainos valdžia: Rusijos kariai atakuoja civilius Kyjive ir Kramatorske | kl.lt

UKRAINOS VALDŽIA: RUSIJOS KARIAI ATAKUOJA CIVILIUS KYJIVE IR KRAMATORSKE

Vienas žmogus žuvo ir devyniolika buvo sužeista per ataką Ukrainos sostinės Kijevo gyvenamajame rajone, pranešė meras Vitalijus Kličko.

Tarp sužeistųjų Podilo rajone yra keturi vaikai, teigė jis penktadienį „Telegram“ programėlėje paskelbtame vaizdo įraše.

Jis apkaltino Rusijos karius apšaudžius gyvenamuosius namus, vaikų darželius ir mokyklą.

Taip pat du žmonės žuvo ir šeši buvo sužeisti, apšaudant Kramatorsko miestą Donecko regione rytų Ukrainoje, pranešė vietos valdžios institucijos.

Regiono koordinacinio centro atstovas Pavlo Kyrylenka dėl atakos apkaltino Rusijos kariuomenę.

Dvidešimt trečioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Rusijos kariai nesugeba vesti sąžiningo karo tarp kariuomenių, todėl nuolat šaudo į civilius gyventojus“, – penktadienį „Telegram“ rašė jis.

Pasak P. Kyrylenkos, raketos ryte pataikė į gyvenamąjį ir administracinį pastatą. Šios informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti. Rusija neigia atakavusi civilius taikinius Ukrainoje.

Nuo karo pradžios Kyjive jau žuvo 222 žmonės

Nuo Rusijos sukelto karo pradžios Ukrainos sostinėje Kyjive jau žuvo 222 žmonės, miesto administraciją cituoja portalas „Sky News“.

Pasak administracijos, šis skaičius apima 60 civilių ir keturis vaikus.

Čia penktadienio rytą vėl surengtos atakos, žuvo vienas žmogus ir apgadinta dar daugiau pastatų.

Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną Ukrainoje jau žuvo mažiausiai 816 civilių, remdamasis Jungtinių Tautų vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuru (OHCHR), praneša portalas „Sky News“.

Tikėtina, kad šis skaičius yra netikslus ir gali būti didesnis, nes JT į savo statistiką įtraukia tik oficialiai patvirtintas mirtis.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, civiliai, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS