Ukrainos žvalgyba: per smūgį laivui „Sergejus Kotovas“ žuvo septyni okupantai | kl.lt

UKRAINOS ŽVALGYBA: PER SMŪGĮ LAIVUI „SERGEJUS KOTOVAS“ ŽUVO SEPTYNI OKUPANTAI

Po smūgio Rusijos Juodosios jūros laivyno patruliniam laivui „Sergejus Kotovas“, pirminiais duomenimis, žuvo septyni įgulos nariai, o mažiausiai 27 – patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų.

Apie tai savo interneto svetainėje paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) spaudos tarnyba.

„Naujausiais duomenimis, mažiausiai 27 Rusijos laivo „Sergejus Kotovas“, kuris buvo sunaikintas netoli Kerčės sąsiaurio, įgulos nariai patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų“, – sakoma pranešime. Informacija nuolat atnaujinama.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, kovo 5-osios naktį specialusis GUR padalinys „13 grupė“ atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergejus Kotovas.

Operacija buvo vykdoma bendradarbiaujant su Ukrainos karinėmis jūrų pajėgomis ir remiant Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministerijai.

Dėl „Magura V5“ jūrinių dronų smūgio Rusijos laivas patyrė žalą laivagalyje, dešiniajame ir kairiajame bortuose. Nuskendusio laivo kaina – apie 65 mln. dolerių.

Gairės: karas Ukrainoje, smūgis rusų laivui, Sergejus Kotovas, žuvo okupantai, sužeisti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS